بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 19 April 2012

‎9 Jenis Anak Syaitan.



Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan :

1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat.Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A’awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (contoh: disko, kelab malam & tempat yang ada minuman keras).

5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yang sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour lain-lain.

6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yang mula dari kata-kata mulut.

7. Daasim
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumah tangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumahtangga lagi).

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yang lain.

9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari

Isnin, 16 April 2012

Liverpool Mara Ke Final Piala Fa England 2012!


Liverpool Mara Ke Final Piala Fa England 2012!

England: Liverpool menang separuh akhir dengan jaringan 2 gol, Awal permainan Kesilapan pertahan Liverpool pada minit awal telah meletakkan everton mendahului dengan 1-0 hasil  jaringan Nikica Jelavic pada separuh masa pertama. Namun selepas rehat Liverpool berjaya menjaringkan gol melalui Luis Suarez hasil kesilapan Sylvian Distin .
Gol kemenangan Liverpool pula dijaringkan oleh Andy Carroll pada minit2 terakhir dan  menamatkan perlawanan dengan kemenangan 2-1 sekaligus membawa liverpool ke pentas final buat kali kedua musim ini selepas menjuarai carling cup.
Liverpool akan bertemu samada Chelsea atau Tottenham yang akan beraksi esok.

sumber: kura-kura.my

Ahad, 15 April 2012

my new home

assalamualaikum sume..

cantik x rumah baru cik teah?
mood romantik cket..
hehehe...
tema purple n berlatarbelakangkan tiupan saksefon Kenny G..
perghh...
hehehe

hope korang enjoy...

wasalam...
astalavista..:)

i'm back!!

assalamualaikum semua..hehe

wahhh....according tarikh last update dulu, 9/1/12 dan hari ini 16/4/12

it's mean that almost 4 bulan daku tidak mengupdate status@entry terbaru kat sini...
perghhhh....lamanyer..merajuk ke hape daku ini?
rindu daku x? hehe *ader ke org rindu, kenal pun x haku ini..huhu,lainlah mcm ben asha'ari..kehadiran entry sentiasa ditunggu..lg best bile die citer sal Qaliff die yg comel itu...hehe
hahaha..xdelah...biase la,bz kan *kalah YB bz nyer...hehe
almaklumlah, dah 4 bulan xjenguk ke rumah,dah bersawang-bawang la gamaknyer..
debu-debu rindu pun bertebaran hinggan membuatkan haku terbatuk2..hehe

wlpn xupdate entry,tp tetap jd silent reader utk bloggers lain..bile tgn gatal sgt baru komen..hehe

*tengs lebai google
:)

so, nk kemas2 rumah dulu,nk hias ape2 yg patut..kut ader tetamu nk singgah..hehe *ader ker?


hehe..ok..nenati kite jumpa lg d entry seterusnya...

assalam...
astalavista :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...