بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 26 Mei 2012

23 tahun dah!!

assalamualaikum...

malam ni, kalau boleh,*kalau boleh laa...nk settle semua...sebelum masuk hari esok...
sbg hadiah hari jadi cik teah yg ke-23 insyaALLAH...xnak buat pape..nk relex2 jer....hehehe
time ni la nk bagi penghargaan pada diri sendiri...kalau bukan kite,sape lagi kan? heeee..
tapi, ngantuk la pulokkss...

begitu cepat masa berlalu..dah 23 tahun dah cik teah idup di muka bumi ALLAH yg luas ini...

haha..jgn lupa dtg bilik yer malam ni,ader makan2 sikit...tanda kesyukuran...
makan meggi je pown...tu pun kene share sbb ader sebungkus jer...heeee

credit pak cik google...hehe

kek? mestilah ader...menu wajib tu...hahaha...makan dalam mimpi je okey teah...haha..


okey,lastly,wishing to my self, happy birthday to me n may ALLAH bless me owes...semoga diriku berjaya dunia akhirat,dipanjangkan umur dan sempat membalas jasa my parents :)

juga ucapan ini utk sesiapa yg kembar hari dan kembar bulan dgn cik teah ni...kita sambut sama2 dlm mimpi oke...heehe

k,la, dah byk melalut..
cik teah permisi dulu
assalamualaikum...
astalavista..:)


Rabu, 23 Mei 2012

biar mimpi sampai ke katil...huawawa

assalamualaikum..

pesanan penaja : entry ini ada sedikit unsur2 yg akan meloyakan tekak anda..so,sape2 yg xnak baca,xde paksaan...tp,sape nk baca jugak, sediakan plastik gelenya@supik rokrak bersama2 anda..harap maklum..:)

hurmm..baru pas baca status seorang member kat fb yg telah di suprisekan semasa birthdaynya....
oke, cik teah jujur nie....cik teah tumpang epi..akan tetapi....ada sedikit rasa 'teringin' diperlakukan sedemikian....hahaha...*biar mimpi sampai ke bintang jelaa ... 
ahakzz...
dalam mimpi boleh lah nak berangan cik teah oi...
yelaa,cik teah ni jahat...xde org sayang pon..*cehhh,ayat merajuk ker nie??
entahlaa...
well,actully xder org penah celebrate bday cik teah...huhukk..sedih x?? mwahahaha..
actully,tipu jer..first sambutan sepanjang idup nie adalah semasa form 5..dan kek pertama ialah name ape tah kueh tu,luper namanya...home made by  siti aja wink3 hahaha....
masih ingat lagi x? suprise yg xmenjadi...haha...last2 diri ini terpaksa berlakun 'tersuprise' dgn kejutan itu di depan teman2 yg len termasuk cik adada ting3 ahahaa..

tp, kat sini xder org syg...almaklumlah,, 'jahat' semacam...hui3..
xpelaaa..xkisah pun, xberharap langsung..walau sebesar bakteria...
sajer nk luah perasaan kat sini...hehe..kalau kat FB nt jd kes naya n mesti depa kata SS nanti sbb ramai kenal cik teah...kalau kat blog nie...xramai kenal...*almaklumlah xfemes katakau...kih3



nota kaki ; supik rokrak@supik gelenya = beg plastik

okelah..nk sambung wat reaserch utk presentation esok....wish me gud luck friends...!!
jumpa lagi..
astalavista
assalamualaikum...

Selasa, 22 Mei 2012

jumpa blog baru

assalamualaikum...

hye semua..sihat x? xsihat cepat2 jumpa doktor yaa?
eheeee...
well,smlm cik teah duk belek blog ben ashari, tetiba terklik laa kat satu pages ni iaitu...

dapur tanpa sempadan

waaaaaa...terkagum seketika dgn menu2 yg dishare kan kat pages nya...+ gambar2 yg memikat jiwa...cantiekkk!!.. msa tu cik teah tgh puasa....perghhhh...mmg kene laa....nsb bek laa iman kuat...
tp siyes...cik teah dah 'jatuh hati' kat blog neh...bukan kat pemilik blog okey...hahaha..

siyes cantek,sedap*macam dah penah rasa..hehe...
 tp,dari segi susunan,tataan menu..perghhh..terbaik laaa abg mat gebu..i likee...org pmpuan pun xseterer die..

nt sape2 yg nk try masak@ baru nk belajar masak,jenguk2 la kat blog die.mmg terbaik r resepi die..paling menyentuh jiwa dan nurani ialah agar2 kelapa pandan  die..comell sgt..suke2...hikhik..mmg ala2 chef ismail n chef wan dah die...hehehe *actully,bukan dapat apa pun promote blog die,tp, cik teah nk share2 je ngn korang sume...sharing is caring right??? hehe

k lah..cik teah mau bobok dulu
jumpa lagi nanti,.
jgn lupa singgah2 yer...hehe

wasalam,.

nota kaki: bobok = tidur..hehe

i want it!

assalmualaikum...

i want it for my birthday!!



okey, just dreaming....

nitezzz

wasalam...

Ahad, 20 Mei 2012

kelebihan REJAB


1. Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab, nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.
2. Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Syaaban bulanku, dan bulan Ramadan bulan umatku.
3. Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya, Syaaban dengan malam NISFUnya dan Ramadan dengan LAILATUL QADARnya.
4. Malam awal Rejab mustajab do’anya. ( Dalam Kitab Raudhoh Iman Nawawi)
5. Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus). Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.
6. Puasa 3 hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).
7. Puasa 4 hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.
8. Puasa 5 hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur. Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercaya muka.
9. Puasa 7 hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.
10. Puasa 8 hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.
11. Puasa 9 hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH, maka tidak ditolak dia dari memasuki syurga.
12. Puasa 10 hari pada bulan Rejab dijadikan dua sayap, terbang seperti kilat di atas Titi Sirotalmustaqim di hari kiamat.
13. Puasa 16 hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.
14. Puasa 19 hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.
Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu.
Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan seperti kelebihan Quran atas segala Qalam.
17. Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya seperti puasa sebulan pahalanya.
18. Orang yang lemah dari berpuasa pada bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari sekurang-kurangnya sebiji roti.
19. Sesiapa bersedekah pada bulan Rejab seperti sedekah seribu dinar, dituliskan kepadanya tiap sehelai bulu roma jasadnya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat, dihapus seribu kejahatan.
20. Setiap sehari puasanya pada bulan Rejab dan sedekahnya pada bulan Rejab seperti ibadat seribu Haji dan Umrah. Dibina mahligai seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali. Bulan Rejab bulan Allah.
21. Bersedekah pada bulan Rejab, dijauhkan Allah daripada api neraka kerana kemuliaan bulan Rejab, Bulan Allah.
22. Allah jadikan di belakang bukit Jabal Qar bumi, yang putih yang penuh dengan Malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka kepada Umat Muhammad. Allah menjawap: Telah aku ampunkan mereka!
23. Barangsiapa meminta ampun (beristighfar) kepada Allah pagi dan petang 70 kali atau 100 kali, pada bulan Rejab di haramkan tubuhnya daripada api neraka.
24. Sesiapa berpuasa sebulan pada bulan Rejab, Allah berseru kepadanya: ‘Telah wajib hakmu atasKu, maka mintalah olehmu kepadaKu. Demi ketinggianKu dan kebesaranKu, tidak Aku tolakkan hajatmu. Engkau adalah jiranKu di bawah `arasyKu, engkau kekasihKu daripada segala makhlukKu, engkau terlebih mulia atasKu. Sukakanlah kamu, tiada dinding antaraKu dan antara kau’.(dari kitab Raudatul Ifkar)
25. Puasa pada 27 bulan Rejab seperti berpuasa enam puluh bulan pahalanya. Jika disertai dengan sedekah seperti puasa seribu tahun, kerana kebesaran hari ISRAK-MIKRAJ.
Siapa melapangkan kekeruhan, kesusahan, kesempitan orang mukmin pada bulan Rejab dikurniakan Allah kepadanya Mahligai yang besar di dalam syurga Firdaus.
Siapa berpuasa tiga hari pada bulan Rejab dan beribadat pada malamnya (berjaga), seperti dia berpuasa tiga ribu tahun. Diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar tiap-tiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawanya daripada jasadnya, 70 hajatnya di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Quran dinaik ketika berlalu di Titi Sirotalmustaqim.
REJAB bulan menabur benih. SYAABAN bulan menyiram tanaman. RAMADAN bulan menuai.
REJAB menyucikan badannya. SYAABAN menyucikan hatinya. RAMADAN menyucikan rohnya
REJAB bulan taubat. SYAABAN bulan muhibbah. RAMADAN dilimpahi pahala amalan.
Beramallah menurut kemampuan masing-masing, jika tidak dapat melaksanakannya janganlah ditinggalkan semuanya.

Rabu, 16 Mei 2012

SELAMAT HARI GURU

assalamualaikum...

hye semua..jumpa lagi kita...skrg dah jarang update dah..busy kan...
agpun diriku bukanlah tapak sulaiman  blogger sepenuh masa pun...hehehe..

ok,tahu tak hari ni berape hari bulan??
yaaaaa..pandainyeeee....anak sape nie? haha

hari ni 16 Mei 2012 dan seperti kita sedia tahu@ sedia maklum hari ni merupakan hari guru...yezzz..
CIKGU DAY,TEACHER DAY,USTAZAH DAY,USTAZ DAY, dan sewaktu dengannya...

guru adalah insan yg memberikan ilmu yg berguna kat kita...cikgu kita yg first ialah our parents...right??
they are most importaint person in our life...

KAMI GURU MALAYSIA,
BERIKRAR DAN BERJANJI,
MENDIDIK DAN MEMIMPIN,
PUTERA PUTERI NEGARA KITA,
PADA SERI PADUKA,
KAMI TUMPAHKAN SETIA,
RUKUN NEGARA KITA,
PANDUAN HIDUP KAMI SEMUA..
DI BIDANG PEMBANGUNAN,
KAMI TETAP BERSAMA,
MEMBANTU...MEMBINA
NEGARA YANG TERCINTA,
*part last keliru sikit..hehe

apa pun lagu ni mmg mengimbau nostalgia..duk dgr masa darjah 1 lagi..mmg dah expert laa..tp,xder rezeki nk jd pendidik...huhu *kalau x,aku jd leader..hehe


okeyla,apapun dugaan yg dtg,dgn ini,aku ingin ucapkan,SELAMAT HARI GURU kpd semua guru di MALAYSIA



K.SETAKAT INI DULU,
WASALAM
ASTALAVISTA! :)




Ahad, 13 Mei 2012

padan muka aku!!

ASSALAMUALAIKUM...

wah...awal bangun...hehe*padahal tak tido...


agogo......nilah 'nikmat' biler wat keje last minutes....
ting tong jap kepala ni ase...hahaha..bagus sgt..
padan muka ko teah! lain kali buat la lagi..!..hahaha..

presentation + study case + mid term = ESOK!!

Adui,semuanya nk esok!! esok ok! hari isnin..bukan selasa,bukan jumaat hokey!
sedar sikit...presentation tu xpe,bedal pun boleh...study case? baru je settel..mcm nk toing otak..
yela, cik teah yg kene wat semua..1 soalan pun dah mcm soalah PHD,nikan pulak 3...hurmmm..

yg ase mcm nk mam**s esok ialah mid term CHANGE MANEGMENT..aku baru bc bab 2..dah la lect jenis suka 'basuh otak' kami dulu before start kelas..esok mungkin xdela...lepas exam la masalahnya...habis2..tahan telinga jelaa...anggap je mak sendiri yang membebel..huhu

ahaha..membebel lagi...nk sahur dulu...esok nk pose...
amik berkat...huhu

k,jumpa lagi...
wassalam...=)
astalavista

Isnin, 7 Mei 2012

la tahzan fatihah..

assalamualikum...

apa khabar semuanya? hopefully,sihat2 belake...
hari ni hati cik teah xberapa sihat sikit sebab hp cik teah ilang...dan kemungkinan telah dicuri...
nangis?? dah nangis pun..tp dah ok dah..redha cik teah redha dgn ujian yg ALLAH berikan ni..
nk buat mcm mana, bukan rezeki dan bukan harta kita...
mungkin ada hikmah dibalik yg terjadi..
so, walau apa pun, think positif..
takdir ALLAH adalah terindah..


Khamis, 3 Mei 2012

baby..miss your smell

assalamualaikum...

wahhhh..melihat keseronokan pengacara MHI iaitu AHMAD FEDTRI YAHYA yg sedang mencium bayinya...
waaaaa,mood nk kiss baby baru lahir tibe2 dtg...*bukan sbb gatal nk berlaki oke..
yelaa,org ckp bau bayi baru lahir ni ialah bauan syurga...
seronok pula tgk beliau2 ini dapat baby...


teringat masa adik2 baru lahir dulu..mmg excited sgt dpt jaga adik...hehehe..tp, bila pk2 balik, kite nk berkasar dgn baby pun xsanggup, tp kenapa ada segelintir manusia2 ini sanggup membunuh bayi2 yg tidak berdosa ???bayi AHMAD FEDTRI YAHYA, bayi BEN ASHAARI, dan bayi2 dr ibu bap-ibu bapa lain adalah antara baby2 yg bertuah sbb kelahiran mereka dinanti...mereka adalah bayi2 yg sah...tp, apakah nasib bayi2 yg tidak sah taraf yg lahir setiap tahun??

hurm,ckp psl ni,xkan habis sampai bila2...apa pun tahniah utk semua ibu bapa semelaysia yg baru menjadi ayah dan ibu, umi dan abah,papa dan mama,daddy dan mummy dll..semoga kalian dpt mendidik anak2 kalian menjadi insan yg cemerlang dunia ahirat..insya ALLAH..

MUAHHHHH..MUAHH utk sume baby..<3

k,setakat ni dulu,
jumpa lagi..salam.
astalavista :)

AL-FATIHAH utk BOB KUMAN

assalamualaikum

selamat petang semua...ptg ni ada berita yg agak mendukacitakan seluruh rakyat Malysia yang mengenali BOB KUMAN..beliau telah kembali ke rahmatullah pada jam 4.58 ptg td dan kepergiannya telah disahkan oleh pihak yg berwajib..semoga arwah ditempatkan dalam kalangan org2 yg soleh...sesungguhnya ALLAH menyayangi dia..

pada mulanya cik teah jugak mcm xpercaya dgn berita ni..yela, kalau anda sume msh ingat yg pernah timbul propaganda yg menyatakan beliau telah meninggal pd waktu itu...sungguh jahat sesiap yg telah melakukan propaganda itu..semoga dia di berikan hidayah oleh ALLAH..

semoga arwah tenang di sana...

Rabu, 2 Mei 2012

Indah Sutera Jannah Bt Ahmad Fedtri

assalamulaikum...

okey..entry ni adalah utk mengucapkan tahniah atas kelahiran 


Indah Sutera Jannah Bt Ahmad Fedtri


 moga baby akan membesar menjadi anak yg solehah n membanggakan keluarga dan agama..she is such the cute baby..alhamdulilah...nama baby panjang sangat..hehehe



tahniah buat abg ahmad fedtri dan isterinya,cikgu anati..


pic from facebook ahmad fedtri yahya

Selasa, 1 Mei 2012

fitnah & porno..apa penilaian kita??

assalamualaikum...

hurm...nk ckp psl ape yer??
sebenarnya cik teah ni bukanlah peminat tegar politik..just sbg pemerhati sahaja...
apa yang dpt diperhatikan,sejak akhir2 ini...mcm2 fitnah yg timbul..
biasala...nk dekat2 PRU ni...msg2 cuba nk jatuhkan lawan msg2 hingga sanggup memperbodohkan org yang
'kudus lagi suci' ..contoh insan kudus lagi suci tu mcm org2 yg buat penilaian @ keputusan melalui apa yg die tgk dan dgr dari 1 pihak sahaja...
skrg tv@surat khabr dah xleh caye...
fitnah merata-rata,.siap jd font page hari ini..ape ke  jadahnya??
n dlm berita semalam2..kul 8 tu terus citer psl tu..ape nk jadi neh???
xtakut dosa ker??


wallahualam...
salam
jumpa ag.take care..
astalavista :)

2 may 2012

assalamualaikum.....

selamat pagi 2 mAy 2012
bulan MEI adalah bulan cik teah...hehehe..

ok,skrg dah menghampiri pukul 2..tp belum ngantuk lagi...hurmm,jd terfikir nk update entry kat incik blog lah...
lama sgt xupdate...bizi memanjang...bile ntah nk memendek...huhuhu...



ok,hari ni  pagi ni nk share berita gembira...apa lagi, TRW menang match betemu kedah mlm td..alhamdulilah..KELANTAN akan bertemu SIME DARBY 19 MEI nanti..insyaALLAH..mudahan ada reaeki kita tahun ni...aminnn...~~

ok,beberapa jam lagi akan berlangsungnya match antara LIVERPOOL n FULHAM.. Hope 'the reds' akan menghadiahkan khabar gembira jugak...hehehe...

skrg 02.05.12 jam 02.05.12 saat..*hehehe...cantik gabungan...hehe

k lah,mau tduran dulu...
jumpa lagi...
astalavista..
salam..
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...