بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 11 Disember 2010

habis exam daaa....

gambar sekadar hiasan..tidak berkaitan dgn entry..kalu berkait pun,sikit jew..hihi

assalamualaikum..ketemu lagi kite..akhirnya,hari ni aku baru dapat berblog kembali..bukan pe.encik online ni wat hal pulak dah bila aku dh abis exam..masa aku exam,dy ok jew..mmg nk sabotaj aku..gereammm!!..tapi,xpelah..skunk aku dah boleh online dah..2 pun online kat bilik tuan empunya nama 'aku tetap aku' 2..huhuhu...hurm,nk citer pasal apa yer..ok2,kita ckp pasal exam dulu...malam 10hb 2,aku exam osh..alhamdulilah...aku boleh buat...syukur2..walaupun masa cukup2 makan,tapi aku berjaya sudahkan..seronok sgt jawab sampai xsedar masa dh nk habis..bajet nk kuar awal u raikan 'kemerdekaan' aku,tapi sorry la,masa xcukup..hikhik...sabar jelah..xpelah,yg penting boleh jawab kan? kan?
balik je exam...tup2 jadi bibik pulak..haha..
yela,air teh ais yg ku sangkut kat tombol pintu bilik 'aku tetap aku' tu,tiba2 'meletup' pulak...ingat apa lah yg meletup..toleh2 jew,adusss,habis aku....kene lah mop lantai diorang 2...sabo jelaaa...hahaha..xpa2,abis exam kann..
hurm..sampai kat bilik sendiri pulak,nk kemas barang ke x ni..malas lak rasa...balik tu bajet nk online,nk fb,nk berblog..tp,tiba2 xdk line pulakk..so, main game je la keje aku....
ermm,tiba2 terkenag kat kg..iyela,exam habis 10 hb,tp xnk balik terus..ate nye np?? salahkan kemalasan aku laa.sbb malas kemas barang awal2,jd balik 12hb la ko..padan muka!! kesian kat adik yg tunggu..huhuuhu...(T_T)
Xpa2,lambat ke,cepat ke,janji aku balik..hehe..an?an?
tadi dapat berita gembira, kawan aku dapat jadik R.A a.k.a Residentsal Asisstent.. kalo xsilap aku eja cm g2 la..kalo salah jgn marah..hehehe.
bangga beb..kawan baik jadi R.A....peluang2..heheh...xlah,bangga ni,kawan aku tuuu..hikhik..apa pun,tahniah buat dy...moga dy terus suksess..k la,nk sambung kemas barang..esok nk balik..yeeeeehaaaa!!!
ok,setakat ini dulu..
sekian.....

Rabu, 8 Disember 2010

saya kawan yang baik ke jahat???



ermmm....entahlah aku sepatutnya tujukan soalan ni kat sape...tapi,kalo dah ada perkataan 'kawan' 2..mestilah kawan kan??....aku ni,entahlah...ramai ke x kawan aku...tspi setakat ni,not bad lah..aku kalu boleh sume org aku nk tego...kiranya aku senang dapat kawan sbb 'agak' peramah lah jugak...hehehe...bukan nk perasan,tp org ckp....
tapi,entahlah....aku kdg2 penah terfikir gak...dalam sume 'kawan' aku 2,seberapa ramai sgt yg suka ngn cara aku..selesa ngn aku??..aku pun xtahu..hanya diorang yg tahu..kalo boleh wat kaji selidik,dah lama aku wat...kalo leh aku nk ty sorang2 jew..
emm,agak2,aku ni kawan yg mcm mana pada korang?? aku ni baik ke x?? ataupun aku ni jahat sangat?? please honest to me....aku xtaw jugak kadang2 perbuatan n kata2 aku ada menyakitkan ati sesiapa terutama kawan2 aku....

aku sebenarnya seorang yang amat menghargai kawan2 dan persahabatan yg terjalin...aku akan sedaya upaya jaga persahabtan 2...senang ckp,bila aku dah sayang.aku sayang sgt2..xkira lah sape2 pn..tapi,kalo org yg sakitkan aku...aku akan cuba bertolak ansur lagi...tapi,kalu dah terlamapu,sorry to say la..
aku kalau boleh, kalau kawan2 ada masalah,aku akan cuba tlg yg termampu..even duit pun,aku akan tlg selagi aku mampu..aku kalau boleh xnak kawan2 aku susah..terutamanya yang rapat dgn aku...aku xnak kehilangan kalian...aku xsanggup.....

aku ingin sekali jadi sebahagian dari sisi suka dan duka kalian....aku ingin menagis bersama kalian dan tersenyum untuk kegembiraan kalian...jangan abaikan aku...jangan lupa kan aku saat kau sedih.jgn pula lupakan aku bila kalian sudah mampu tersenyum...bila aku diam,membisu,menjauh, aku ada sebabnya yang sendiri,aku bukan sengaja abaikan kalian..aku bukan xhargai kalian....maafkan aku andai kalian terasa...aku sayangkan kalian selagi hayat masih ada....

bantulah aku jadi kawan yg baik untuk kalian...dan jika aku bukan kawan yang baik,maafkan aku dan izinkan aku jadi sebahagian dari kesedihan dan kegembiraan kalian..
sekian.......

Isnin, 6 Disember 2010

SALAM MAAL HIJRAH 1432H..


alhamdulilah..pejam celik,pejam celik,kita skrg sudah berada di bulan Muharam 1432H..sekejap sahaja masa berlalu..dunia semakin tua,umur semakin bertambah...begitulah putaran dunia selagi kita masih bernyawa..erkkkk,skema nyer ayat aku..haha....ok2 kita wat mcm biasa,santai2 g2..
syukur aku masih diberi kesempatan oleh ALLAH s.w.t untuk bernyawa lagi dibumi-Nya ini...bulan zulhijjah baru sahaja melangkah pergi...begitu juga dgn buku amalan kita yg lama..sudah diangkat ke langit oleh malaikat penjaga kita...dan hari ini sudah mulanya bab baru dalam kehidupan...tapi,setakat mana amalan baik yg mengisi bahagian kebaikan kita..ataupun? adakah bahagian yg dicatat malaikat atid lebih banyak.?? ataupun seimbang??hanya ALLAH dan pencatat yakni malaikat sahaja yg tahu...
ermmm..apa azam baru kita ekkk,bila tibanya tahun baru masihi,masing2 sibuk pasang azam baru..nyanyi c2 c ni, bunga api c 2, cni..maka kat c2,maksiat akan mula berleluasa lah...masing2 sibuk sambut tahun org putih,tahun kalendar islam ni,xambil port langsung pun..tahu pun tidak bulan2 islam ni...haaa,kalu sape2 yg ingat baguslah,tp yg ingat2 lupa 2 naya..yg xtahu langsung lagi naya...kalu nk ingat balik,dgr je lagu kumpulan alarme.tajuk dy bulan2 islam...aku masa kecik2 dulu suka nyanyi lagu nasyid..alhamdulilah,ingat sampai skrg..hehe
tp,bukan lah nk warak ke,berlagak ke,tp mmg ak xsuka sambut tahun baru masihi...setakat wish2 biasalah kan..tp xde lah sampai terlompat2,terkinja2 ke,ape ke xtentu pasal,xdelah...nasib baik aku ni kat kelantan..bukan nk ckp psl politik,tp,kenyataan..hiburan mmg xdigalakkan langsung kat kelantan...jadi,kalo wat pape pon just kecik2 aje...
emmm...bila disingkap balik,seramai mana dari kita yg begitu excited u sambut tahun islam itu sendiri?? jika tibanya tahun baru masihi, kerajaan sendiri sibuk wat konsert 2,konsert ni,bunga api lah,apalah,stesen tv pulak berlumba2 nk tujuk citer 2,citer ni laa..buang duit, xtentu pasal..xsalah sambut,tapi berpada2 n bersederhana lah...kita sebagai org islam kan amat digalakkan u bersederhana dalam sume hal..
tapi,bukan nk kata lah kan..kalau awal muharam pulak,stakat berarak,pas 2pilih tokoh maal hijrah,pas 2 abis...ermmm...xadakah usaha2 supaya anak muda kita lebih ingat dan hargai kalendar islam..agama kita ssendiri..saat ramadhan n syawal,barulah sibuk nk rujuk kalendar hijrah..kalo x,haram nk tgk,,aku cukup takut dan risau saat2 dtg tahun baru xlama lagi ni...2010 pun dah nk abis...2011 akan menjelama..bukan apa,masa2 sambutan tahun baru masihi ni lah,berleluasa maksiat..konon nk sambut tahun baru,,,hattt..tui!!..hehee..xterniat xnk sopan,tp,aku ckp ni berdasarkan hakikat...masa2 ni la,ramai psgn2 kekasih akan.....paham2 lah...pas 2,dekat2 buln 8,9 ramailah 'bayi tahun baru' lahir....entahlah,apa nk jadi dunia skrg..manusia dah xtahu malu,xkenal dosa pahala dah..xtakut mati ke??? astagfirullahalazim...
hahaha..dah melalut dah aku ni...xpa2,kejap2..aku tgh geram teramat ni...aku sedar,aku pun bukan baik sgt,tapi,aku selalu berdoa semoga aku terus diberi perlindungan oleh ALLAH swt...aku harap kesudahan aku nanti adalah dalam iman..amin...moga tahun baru hijrah ni akan membawa lebih banyak pengertian dalam hidup kita..supaya aku lebih menjadi seorang muslimin yg sejati..berjaya dunia akhirat...amin...

Ahad, 5 Disember 2010

...mY sWeeT ChUMeL liTTle BoY..



waduhhh..jelingan yg bisa mencairkan hati anak dara.....hehe



hahaah..jahat x aku.....



hahaha..sengaja suh dy renyih(senyum) lebar2 sbb nk amik gambo dy xdak gg..hehe




ni masa My Little Boy baby..cumil kan?? ditambah pulak ngn aku dah inovatifkan pic ni..hehee


cumel x baby dalam gambo ni...cumel kan? kan? haaa,kalu nk tahu,ni la baby aku...haha..baby ler sgt ?? kawin pun belum,alih2 ngaku ada baby...xpa laa..mmg baby aku pun...My Little Boy...adik bongsu aku....nama diberi Muhammad Salman..( xder kaitan dgn Salman Khan yer) maksud nyer yg lawa..hehe...ni masa dy umur 2 tahun..baru bangun tido...bertambah2 la kecumilan dy an?an?
bangun2 jew terus dapat belon...lagi la terserlah kecumilan dan ke'cute'an nyer...dy lahir 26 julai 2004...dekat ngn tarikh adik aku yg sorang lagi..family kami unik sikit...hehe...
aku ingat lagi masa awal2 dapat tahu my love umi mengandung,aku laa yg paling hepi...n aku cakap aku nak adik laki..bukan apew..aku dah jaga 2 org adik girl...jadi dah boring laa.nak merasa jugak jaga baby boy...aku suka baby boy sbb senang nak dijaga...hehee..xlaa,sama jer kasih sayang aku...tapi,ngn My Little Boy ni lain sikit laa sbb aku yg jaga dy masa umi aku p keje..tdo pun ngan aku..agak manja jugak laa...hehe..biasalah bongsu an?an?l
sebelum lahirnya budak cute ni, ada citer disebaliknya.....org len nk adik pmpuan,tp aku still nk lelaki...siap jnji ngn umi aku yg nk jaga dy nt..org len nk ppuan sbb nt adik beradik aku cukup lah.4 boy, 4 girl...tapi,skunk dah jadi 5 boy,3 girl only..ada aku kesahh?? jnji apa yg aku nak dapat...syukur2...sumenyer bukan kat tgn aku...tapi ALLAH yg kuasa...alhamdulilah....
dah dapat adik lelaki yg di idam,apa lagi,berangan nk letak nama la..aku nk letak nama Muhammad Amer Lukman..tapi,aisehhh,cdangan x diterima...sbar jelaa...xpela,jnji dah dapat My Little Boy..hehe..bahagia2....
skrg dah nak masuk darjah 2 dah dy..dah besar panjang pun...makin hensem lah pulak...hehee...nakal pun ada lah..tapi,biasalah budak2..laki pulak 2...tapi,kalu pmpuan lak owg ckp,makin besar,makin gediksss...hehe..tapi aku xpun,haha..try la adik2 pmpuan aku ni gedik..mahu nak kene makan penyekeh aku....hahah...
aku kan kakak yg baik..hehhe..baik ke? baik laa..tapi,kdg2 bila ingat balik,bila aku masak,aku mesti panggil budak cute ni rasa masakan aku...yg xsdap pun dy balun ckp sedap..mmg xleh caye....haha....kadang2 tu,bila amuk dy dah dtg 2,habislah....habis sume org dy nk tarik rambut..kdg2 geram jugak..tapi,ngn aku dy tarak berani laa...macam2 ragam adik bongsu aku ni...cukup takut dgn darah...even darah org len,tp kene kat dy.aduss,menangis bagai nak rak....penat aku melayan...haha...tapi,bila dy tgk citer kartun ke,ape ke...tg lucu la,xlucu wat pe..hihi..suka dgr dy gelak...chumil g2..yelaaa..adik sape kan? adik aku tuu...
penah sorang kawan aku ckp, muka budak cute ni mcm aku...mmg la mcm aku..adik aku kan? xkan nk mcm fahrin ahmad ke? dude harlino ke kan?? haha...
walau apa pun,kamu tetap chumil di ati kakak mu ini...
My Little Boy, i always love u..forever n ever...u are my boy...dont be naughty...u are only the boy that umi and abah can gave their hope...dont become tanggang....become the good boy and good son..don't skip your pray...read AL-Qura'an always...We love u dik....

















































































aku,exam dan tahun baru hijrah..

malam ni...tepat jam 8.30 malam..aku akan menempuh satu lagi paper..meh aku nk perkenal sikit..nama nyer STID..kodnyer aku luper..hahaha...ia berkenaan ngn teknologi2 laa..yg len2,kalo nk taw,baca sendiri ekk..huihui..lepas exam ni,maknanyaer aku ada satu lagi paper yg tinggal..xsabar rasanya nk balik...huhuhu....
nak balik kunun..exam ni pun dok abih lagi...banyak cantik ang punya muka tea'ah...erkkk,aku mmg cantik pown..2 xdapat dinafikan lagi...hahaha...perasan lebih lak...ishhh,mmg betul pun,tiap2 ciptaan ALLAH 2,ada kecantikan yg tersendiri...kan? kan?
laaa,nk ckp pasal exam tapi duk melalut pasal benda lain lak...hahaha....
ermmm,arap2 exam mlm ni,sume berjalan ngn lancar n sempurna even mlm ni ada solat hajat hujung tahun n nk sambut awal tahun dimana buku amalan kita yg lama akan ditutup dan akan digantikan dgn buku amalan yg baru..begitulah yg pernah aku baca...hurmmm...bila fikir2 balik,adakah amalan aku yg jahat lebih banyak dari yg baik...??? alu akui kadang2 aku hanyut dan leka...
namun,azam tahun baru hijrah aku adalah memperbanyakkn amalan dan ibadat aku..insyaALLAH....semoga aku berjaya dunia dan akhirat...
ermm,sbb exam mlm ni,aku terlepas utk sembahyang hajatnya...ermm,kata org,dimana ada kemahuan,di situ ada jalannya..

Khamis, 2 Disember 2010

sweet


saya sangat suka strawberry....




ada sape2 yg nk bagi kat saya x??



kalo leh say nk yg segar dari ladang..hehe



tapi,lebih baik bawak saya pegi cameron kan?? hehe


love strawberry so much!!

Sabtu, 27 November 2010

28112010


hari ni,alhamdulilah..cuaca cukup2 baik walaupun pagi tdi hujan..tapi,aku slumber macam selalu xbawak payung..berbelah bagi gak nk bawak ke x mula2..yela, umbrella ella ella..eek..ekk..hehe..(ternyanyi la pulak) payung aku yg tinggi lampai mcm aku tu,duk ngn key..nak pinjam ngn rumate pn dy tdo,segan nk gnggu..dah la aku belasah kalkulator dy..hikhik...

berbalik pada exam lak, aku cukup sukew bila no meja aku ialah xlen xbukan,xbukan xlen no 33..no feveret aku tuu...hehehe...duduk punya duduk,baru aku perasan,depan,belakang,kiri kanan aku sume nyer jantan..hahah..dah la belah kanan ex-admire aku..heeeheee...nasib baik bekas admire..kalu x mau aku xleh jawab exam..haaa...yelaaa 2..xder maknanya...=D




xnak r komen cara jawab..prinsip aku,yg lepas jgn dikenang..bab2 exam n pelajarn la..kalo bab cintan2 no komen...huhuhu..kuar2 dewan2 je,alhamdulilah cuaca baik..xde masalah sepanjang exam,alhamdulilah...walaupun perut aku ni ngade2 cket td,tp nasib baik under control lagi..harap2 results aku,ok..alhamdulilah...mudahan...insyaALLAH..



sekian untuk masa ini..uweeee.

***cukup indah***

[Alif Satar]

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah
Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai

Jumaat, 26 November 2010

(E)(X)(A)(M)


wah2..bertemu lagi..tiba masa jariku menari lagi..hehhe..(sesi rehat minda)
28hb ni exam akan munculkan diri lagi..perancangan dan pengrekrutan...killer paper..bagi aku semuanyer killer..kalu aku yg x kill dulu,depa la yg kill aku kat dewan t..wahahaa..exam lak pagi..mintak2 xde pape yg menganngu..xkiralah apapun..dari segi kesihatan ke, cuaca ke, hope evrything gonna be fine that day n for the next day...insyaALLAH...lagi satu hal penting laa..kalu cuaca baik,kesihatan pun baik,tp kalu xready xder makna gak kan?? mudahan aku dapat jawab dengan cemerlang sume paper tanpa sekatan..biarlah aku baca slide pun,wlaupun ura2 menyatakan kene baca buku teks, aku nk wat cam ne,ku xde buku teks..sume mcm pertikai aku bc slide..xpa2,aku akan selalu fikirkan positif..semoga aku dapat jawab dgn baik t..x mau r repaeat2 ni..huhu..^__^..
aku ada 3 paper lg lepas RP t..
* latihan n pengembangan = 1/12/2010
* STID = 6/12/2010
*OSH =10/12/2010

paling beshh 2,exam last habis pagi..hehehe..sukew2..lalala...
xsbr nk balik kg..nak habiskan paper last 10 hb 12 nt..mau jumpa itik busyuk aku tu...hehehe...
hope segalanhay berjalan lancar...amin....m00d(cool)

Rabu, 24 November 2010

migrain..oh..migrain


time2 nak dekat exam jugak ko datang...sangat terseksa jiwa raga aku kau buat..xleh nak wat ape pun..nasib baik aku dapat jugak makan.mmg ko menduga iman aku la..nasib baik aku ni penyabar,kalau tak mmg dah lama aku hantuk kepala aku kat dinding..mmg tensen amat dibuatnya...

Jumaat, 12 November 2010

[24 tanda dy sayangkan kamu]


1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

sumber:www.tentangcinta.com

Rabu, 10 November 2010

~~~sedey~~~





































ni contoh2 iklan tu..bukan nk promote produk 2,tp,itulah kenyataan==
semalam aku terbaca satu blog hamba ALLAH ni..xtaw la dy kaut kat mana fakta2 bodoh piul dy tu..mmg aku sangat2 sakit hati dengan fitnah dy 2..kalu btl benda 2,xdelah aku kisah..aku leh terima..tapi2 awl2 lagi mmg dah terang2 dy fitnah rakyat kelantan.sejak bila pulak negeri kami nk tayang banner cam mengong 2..setahu aku dan melalui apa yg aku lihat2 seluruh kelantan,sume model2 iklan nye perlu pakai tudung...even nk wat program tv pon,semua artis2 n pengacara2 nyer kene pkai tudung..artis perepmuan nk wat persembahan kat sini? lagi lah xboleh..
tp,aku xfaham sesetengah manusia ni..kenapa hati terlalu busuk?? dgn suke dan tanpa rasa bersalah menabur duri2 fitnah..aku xsanggup baca sampai abis kerana aku sanagt2 geram dan sakit hati..aku sempat jugak tgk 2 - 3 komen,mmg sama2 mengong...dan aku tgk jugak komen2 rakyat kelantan,ada yg aku stuju...tp,btl jugak kan? dy nk ckp cam g2 tu,dy penah pegi ke kelantan?? tp,akuase,lepas dari hak ni,dy xkan berani pun u sebut perkataan "kelantan'.dah kecut perut la 2..senang je nk taw org 2 benar atau tidak..emm,ape pun aku xnk ckp byk..moga org2 cam mengong ni akan diberi taufik dan hidaholeh ALLAH yg esa..bak kata nenek aku,'Tuhan yakni ALLAH itu,bukan 2 atau 3..DIA hanya satu..'

~~~sukew n rela u mangsa banjir...







aku bersama skuad puteri saad'dong uum..thanks kak fira for the pic..

apa yg inngin aku katakan ttg 10 hb 11 2010 ialah aku sangat seronok dan enjoy melakukan kerja amal ini bersama kekawan yg lain..iyelah,sampaikan habis kotor satu badan..siap ada corak kat tudung lagi...ditambah pula dgn 'mando' kami yg mmg giler lawaknnyer..xlarat nk gelak dgr lawak spontan dy..hahaha..
tp,the main point u gotong royong ini ialah aku dapat merasai dan belajar pengalaman baru..mmg lah aku x just bantu bersihkan rumah diorg aje.tp,dari situ aku dapat rasa bahawa aku adalah manusia yg bertuah dan bersyukur sgt2..rumah aku kat kelantan tak pernah banjir teruk..kalo setakat naik biasa2 2 adalah...tp,kalo tgk kepada keadaan negeri jelapang padi nih,mmg sgt2 menyentuh hati dan perasaan..bygkan lah kalo kene bersihkan satu rumah,buang sume perabot yg kembung dek tertelan byk air.huh...mmg byk la kene beli baru...yela,bila pk2 balik,xleh ke pembuat perabot ni memikirkan alternatif yg lebih baik supaya perabot2 ni tahan banjir,dan bukan harapkan untung sahaja..haish...dah melalut dah,em..apa pun aku bersimpati dgn mangsa banjir 2..berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul beban...semoga mereka akan terus tabah u teruskan hidup...

Isnin, 8 November 2010

~~~HURMMM~~~

aduss...setelah pk punya pk..aku ade nk balik kot walaupun kejap..tp,masalhnya,aku selalu bergantung dgnbas dalam..agak mencabar bila fikirkan nk balik ngn bas luar..dah la xbiasa..tp,aku sepatutnya kene berdikari jugak ini tidak,asyik2 bas dalam,cket2 bas dalam..bila masa nk berdikari kalau macam tu...emmm...satu lagi masalah pulak,xtahu nk naik bas apa...mara liner ke? Erkk,mara liner ada wat perkhidmatan bas sampai kelantan ke? haishhh,xmau la,kan jd superman lak,asyik terbang aje n bas 2 konfirm penuh ngn muntah aku...euwwww!!..
segala-galanya mmg merumitkan..dah la aku dah sengkek sekarang ni..sabar je la..bila dah dapat tiket pon,masalah nk kuar balik ke changlun lak nt..kalau siang xpe la..buatnyer dapat tiket malam,mcm mana? naya aku...dah la sorang2..kalau ada partner xpe lagi...s0, nk xnak,kalau nk balik kg,mmg aku kena lalui jugak sume ni walau mcm mana payah pon..tea'ah..u can do it!!

IN-TEAM - SITI KHADIJAH (MV) NASYID



salah satu my feveret songs



UNTUK SAHABAT-SAHABAT KU TAK KIRA DI MANA KALIAN BERADA <3

Ahad, 7 November 2010

[S][U][N][Y][I]

Merenung ke luar tingkap, hatiku menjadi sayu,takut,risau..sumenya bercampur-baur..penghuni2 kolej petronas sumnyer dah balik ke rumah masing2..sangat sunyi ku rasakan..tambahan puka rumate aku juga telah beberpa hari balik ke kampung halamannya..begitu juga yg lain2..hy tinggal beberapa org yang masuh stay di blok ini...sangat sunyi kurasakan..kemeriahan sebelum ini tiada lagi..tiada sesiapa yang ingin menemani aku...hy la fb dan blog yg menjadi teman aku kini...ty byk soal lapy aku bersedia dan setia berkhidmat untuk aku..bayangkan lah kalau lapy x ada..
dah lah nak study pun mmg xda hati langsung...

nak menangis juga rasanya...aku sudah terbiasa berkawan,bising2,bercakap..tp,tiba2 aku kene diam...membisu..hanya jari -jemari ku yg galak menari di atas lappy...aku sangat rindukan family kat rumah sekarang..nk balik ngn x sama banyak..xtaw la...lama dah xjumpa diorang..lagi2 si bongsu 2..nk call ,aku takut xkuat..kan xpasal2 menangis...biasalah,budak manja..si dia pun masih kat kem..aku xtaw nk ngadu kat sape skrg...selalunya,dialah akan setia menemani aku bila aku kesorangan..awk,cepatlah balik,sy rindukan awk..temankanlah sy....

Sabtu, 6 November 2010

~~~hadoii~~

hurmmm...sgt tension skarang...tp,maintain cool...cool lh sgt..assigment xterbuat ag..dah la kene anta hari ni..siot betul..dah la siap ugut lagi..geramm teramat nh..kenapa lah perlu ada subjek ni..xleh ke mansuhkan saja dari muka bumi ni?? leceh laaa...kalau vc baru tu nk wat pembaharuan sgt,mansuhkan aje la subjek 2 yg entah apa2 tu..haishhh....ape la aku nk wat skunk...

dah la dy kira ikut gred skunk..mati aku cam gini...kalau wat pon,masalah nk p hantar lak..dah la aku xtaw bilik baru DR 2...grrrr..mmg mencabar keimanan aku btl la dy ni.sbb kan dy la aku jadi malas nk p bila tiba hari selasa..sibuk nk ty gred aku,ty saja xpe lg..tp sibuk nk marah..bg la motivasi cket ke,ape ke, tensen aku..

mmg laa,dy nk sume student dy dapat 3.50..gilas apes..tp,fikir jugak la..kami bukan smart mcm dia..muda2 dah wat phd..mmg la nk amik dy sbg contoh..tp,kalau terlalu menekan sgt,xleh jugak kan..kalau dy jenis sporting,aku xkisah sangat n aku pun xkan 'lari' daripada dia sampai mcm ni sekali

hadooooiii!!! nape la sume ni jadik

Jumaat, 5 November 2010

~~~06112010~~~





haluuu...jumpa ag...byk kegembiraan yg terjadi pada hari ini..sekurang-kurangnya,kesedihan masalah2 aku dapat dilupakan buat seketika..pertamanya, aku dapat melepaskan tekanan jiwa ku dgn "menyakitkan tekak" bagai nak rak kat padang bola untuk bagi sokongan kat pemain2 kolej aku..hahaha..sgt seronok walaupun penat suara...diorg pun jadi semangat bila tgk penyokong bersemangat..mcm2 ragam semasa kat padang..rasa enjoy sgt2 walaupn team kami kalah..tp.kami menang dari segi sokongan dan moral..

pas2,plg buat aku hepi dan gumbira xterkata ialah dy menelefon aku...sangat2 hepi bila dgr suaranya...akhirnya,rindu ku terubat jua...huhuhu...syg dy sgt...td boleh pulak dy main uji2 aku...kononnya lah...geram gak mula2...tp,xpalah..ada jugak org wat aku geram lepas 'agak lama' menyepi..sungguh, dia kebahagiaanku...semoga perasaan kami xkan berubah hingga ke akhirnya...insyaALLAH..

Hahaha...esok pulak,xsabar nk kembali kepada 'kerja lama' aku...mengasuh budak kecik...suke sgt2..amat mencabar dan letih..lagi2 dapat yg agresif n hypper aktif mcm amir iskandar...penat nak mampus kot...tp,org ckp,pengalaman sebenar sebelum jadi ibu..seronok dapat jaga budak2..lebih2 lg baby...xsabarnye nk tunggu esok..t kita jumpa ya chumel2 sekalian...^__^

Khamis, 4 November 2010

...are-ku daN diLemMa...


hari ini,tanggal 4 hb nov 2010, aku benar-benar berada di ambang dilema yg berpanjangan..balik dari kubang pasu bg membantu insan2 dlm kesusahan,aku menerima sedikit khabar duka..jadual peperiksaan final aku di tunda tarikhnya kepada selepas hari raya aidil adha.agak tensionnya kepala otak aku..maknanya disini,cuti aku hy sekejap sahaja..

perghhh..agak tertekan waktu ini...hy ALLAH yg tahu..aku bukan xnak balik,cuma kalau balik, aku takut xstudy je..aku bila dah balik,automatik banyak main n tgk tv..xkan sentuh buku punya..hurmmm..entahlah...tp,kalau xbalik,banyak risikonya pulak..pertamanya,ada terdengar ura2 yg menyatakan sume mknn akan habis bekalannya.pas 2,nk mkn apa ni...pas 2 lak,aku dapat tahu cerita ttg org lelaki yg masuk ke asrama pmpuan..meremang bulu roma ku..

masalahnya,kalau balik pun,belum tentu dapat lepas balik..air banjir merata2..
mmg dilemma...smapai saat ini,5 hb nov 2010 jam 12.11.aku masih belum dapat membuat keputusan yg tepat.YA ALLAH,bantulah aku...hambaMu yg lemah ini..lindungilah aku dari segala mara bahaya dan dari kejahatan manusia,jin ataupun syaitan..amin...

Rabu, 3 November 2010

~~aku dan misi~~

----4hb nov 2010..jam 07.28 pg2...

hari ni,pg2 aku dah on line..sgt bersemangat walaupun slps peristiwa "tragis" yg menimpa diri..dah2,xyah pk ag benda2 lepas 2..life must go on!! k,bercerita pada pg ni,sekali lg aku akan pergi mencari "kepuasan" di pbsm kubang pasu..aku harap misi kali ini lebih berjaya..

yelah,bukan senang nk tinggalkan katil pg2 n bkn snang juga nk 'bertemu' air pg2 buta hingga menggiggil tubuhku...huhu...tp aku xkisah,aku buat sume ni demi misi aku utk membantu insan2 yg memerlukan...

insyaALLAH...

~~antara suka dan duka~~~


3 hb nov 2010...

hari ini aku sangat2 gembira kerana dapat menyumbang tenaga untuk membantu insan2 yg ditimpa musibah banjir..aku cukup2 teruja apabila di minta untuk menjadi sukarelawan u mangsa2 banjir di kedah...byk sumbangan yg aku hulurkan walaupun dalam bentuk tenaga sahaja..aku sbg pelajar,itu sahaja yg mampu aku sumbangkan utk mangsa2 itu..
tanpa disedari,dalam kegembiraan itu,mungkin ALLAH dah takdirkan bahawa wang bernot RM 50 itu bukan milik aku, aku telah kehilangannya..

aku menyedari ia tiada semasa hendak ke kafe..aku menjadi panik,nk menangis pun ada..bukan sedikit..tapi rM 50 boleh beli makan selama sebulan..dah la duit dlm bank aku skrg dah tinggal sedikit.tp,mcm yg dikatakan td..bukan rezeki aku utk guna duit itu..hy ALLAH yg tahu segala yg telah disuratkan pada aku..

pada mulanya aku xberfikir begitu,aku hy duk menangis.tp,setelah umi memberi kata2 semangat untuk aku, aku beransur lega dan tenang..ada betulnya apa yg umi katakan itu,dah xde rezeki aku..aku harus terima seada dan seredhanya..ALLAH dah gantikan dgn pahala yg lebih baik selepas aku membantu org2 yg dalam kesusahan. alhamdulilah..

em,nk meratap pun dah xde guna..benda dah xde..bukan leh kembali pun..redakan seikhlas hati..anggap sahaja wang itu bukan milik kita dan milik org lain..jika x,xmungkin ALLAH gerakkan hati aku untuk bawa duit itu dan xmungkin juga ALLAH gerakkan hati aku utk letak duit itu dalam poket seluar walaupun pd mulanya aku letak dalam dompet. aku percaya ada hikmahnya sume yg terjadi ini...

aku reda..dan aku harap duit itu akan diguna sebaik mungkin oleh org yg jumpainya..amin....^__^

Ahad, 31 Oktober 2010

~~MaHliGaI KaSiH~~

keLAte MeNAng PiaLA mALaySIa


Sejarah tercipta
Oleh Harris Rajahdin dan Syed Riduan Ahmad
bhsukan@bharian.com.my
2010/10/31
pix_gal0
The Red Warriors tamat badi 40 tahun

PEMAIN Kelantan me­­lutut dan berdoa tan­­da syukur sejurus wisel penamat apabila mencipta bangga muncul juara baru Piala Malaysia menewaskan Negeri Sembilan 2-1 dalam final di Stadium Nasional, Bukit Jalil, ma­­lam tadi.
Dua gol menerusi tandukan padu Hairuddin Omar pada minit ke-57 dan Mohd Badhri Mohd Radzi, m-65 berjaya mengikis jari­­ngan awal lawan menerusi sepakan penalti oleh Shahurain Abu Samah (m-13) - sekali gus menamatkan badi 40 tahun yang diiri­­ngi dentuman mercun me­­ngiringi kejayaan manis The Red Warriors.
Kejayaan ini memboleh­­kan Kelantan meletakkan diri dalam kumpulan unik yang kini bertambah kepada 14 pasukan yang pernah menjulang piala keagungan bola sepak tanah air itu termasuk sebelum ini yang dikenali Piala HMS Malaya dan Piala Malaya.

Namun, skrip itu tidak kelihatan begitu pada awal saingan babak pertama apabila Shahurain yang dinaikkan kepada posisi serangan berikutan ke­­tandusan penye­­rang akibat kecederaan yang menimpa Zaquan Adha Abd Radzak me­­ngulangi jaringan awal ke atas lawan sama, apabila mudah menyempurnakan penalti mengatasi Khairul Fahmi Che Mat selepas penjaga gol itu menjatuhkan S Kunalan dalam ko­­­­tak penalti.

Shahurain yang mele­­dakkan gol cantik dalam laluan kejayaan 3-1 musim lalu berjaya mengelirukan penjaga gol itu yang semakin meningkat naik dalam skuad kebangsaan pada percubaan kedua selepas pengadil, Sub­­khiddin Mohd Salleh me­­ngarahkannya diambil semula.

Pada masa kecederaan babak pertama, gerakan pantas Mohd Badri Mohd Radzi dengan Indra Putra Mahayuddin hampir menjelmakan gol penyamaan, tetapi tendangan lencong kapten Kelantan itu berjaya ditumbuk penjaga gol, Sani Anuar Kamsani.
Hairuddin menceriakan pasukan apabila berjaya mengelakkan diri daripada kawalan pertahanan untuk menghalakan han­­taran lintang Norshahrul dengan jaringan penya­­maan menerusi tandukan untuk menghidupkan api perjuangan the Red Warriors dan hampir 60,000 penyokong mereka.

Momentum beralih arah kepada Kelantan yang mengambil alih tam­­puk penguasaan de­­ngan Mohd Badri men­­cetuskan dentuman mer­­cun oleh penyokong hasil gol kemenangan buat mencipta sejarah baru mereka.

Khamis, 28 Oktober 2010

Segenggam Tabah



Album : Tiada Lagi Kasih
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi
Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian
Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti
Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar

Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya

Senilagu : Fadzli Far East Senikata : ITO Lara (Gurindam Entertainment)
Hakcipta : Inteam Records Sdn. Bhd.
Penerbit : Fadzli Far East Susunan Muzik : Firdaus Mahmud

Luahan Rindu



Album : Devotees
Munsyid : Devotees
http://liriknasyid.com


Terkenang masa dahulu
Memori silam ku
Kisah persahabatan

Dengarkanlah lagu ini
Kuciptakan untukmu
Moga dirimu terhibur

Kenangan dahulu mendewasakanku
Mengajar erti kehidupan
Segala pahit manis tempuhi bersama
Demi mengejar satu cita

Kenanganku..
Dengarkan luahan hatiku
Merindu keriangan dahulu

Indahnya..
Saat penuh tawa ceria
Terhapuslah segala duka

Teringat daku kembali
Saat kasih bersemi
Kita mengukir janji

Di waktu persekolahan
Yang penuh impian
Kita memburu harapan

Kenangan dahulu mendewasakanku
Mengajar erti kehidupan
Segala pahit manis tempuhi bersama
Demi mengejar satu cita

Kenanganku..
Hadirlah dikau menerangi
Oh ruangan hatiku
Semoga tersirat hikmah melanda
Bersama kita selamanya

Segala keindahan jadi kenangan
Yang buruk jadikan sempadan
Biar diduga derita
Tabahkanlah sentiasa
Semoga mendapat rahmatNya

Kenanganku..
Hadirlah dikau menerangi
Oh ruangan hatiku
Semoga tersirat hikmah melanda
Bersama kita selamanya

Doa Seorang Kekasih



Album : In-Team'04
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

Lagu : Abai Os (Hijjaz Records)
Lirik : Abai Os (Hijjaz Records)
Penerbit : Faizal Osman
Penyusun Muzik : Firdaus
Hakcipta : Hijjaz Record Sdn. Bhd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...