بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 28 Julai 2012

jodoh itu rahsia ALLAH

assalamualaikum...

" sesuai dah kamu berdua, sama tinggi " kata seorang staff kat sini.."gullpp"..daku menelan air liur..bukan sekali dah.tp berkali-kali...hehehe *suka la tu...bwekkkk!! haha

okey,apa yg daku nk highlitkan kat sini, adakah kecocokan dan kesekuaian seseorang n pasangan itu berdasarkan fizikal semata-mata??? jawab...jawab..

hurm....susah gak nk jwb tu kan? mmg la, sape yg xnak suami tinggi,hensem,dll...akan tetapi,
 sejauh manakah keelokan fizikal itu bakal menjamin keelokan hati budi n setakat mana imannya?? soal jodoh adalah sesuatu perkara yang kita tidak mampu n boleh jangka.. hal ini kerana jodoh adalah rahsia ALLAH yang tidak kita ketahui bila kita akan jumpa jodoh kita, siapa kah insan itu, tidak lah kita tahu. kadaang-kadang orang yang kita baru jumpa, kita selalu gaduh itulah sebenarnya jodoh kita,pendamping kita di saat suka dan duka...itu semua tak tercapai dek akal fikiran kita sebagai manusia biasa.

apa yang mampu kita lakukan ialah sentiasa berdoa kepada ALLAH supaya jodoh kita itu seorang yang beriman dan bertakwa kepada-Nya.. kita tidak tahu kuasa seebuah doa itu..mungkin jika awalnya jodoh kita itu perangai xberapa elok, mungkin dia akan berubah kepada yang lebih baik.. lagi satu,jika kita mahukan jodoh yang baik, mulai dari sekarang, kitalah yang kene berubah ke arah yang diredhai. kita mesti pernah dengar kan, lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik dan begitulah sebaliknya...
insyaALLAH, moga ALLAH permudahkan segla urusan kita..


Rabu, 25 Julai 2012

selamat ulangtahun sayang

Assalamualaikum w.b .t

today is 26 july 2012...today is my syg birthday yg ke -9 tahun...
epi bday adik...may ALLAH bless u..
td terkilan sikit sbb baru 'gaduh' dengan die...tula,kadang2,Cteah geram sikit dgn perangai die...tp,sabau jela sbb adik bongsu katakan...

dialah yg selalu bt daku senyum,menangis, marah,geram, ketawa,sebel, dll..


you are everthing to me...love u Muhammad Salman.
.
moga ALLAH selalu merahmati dirimu,murahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik...jadi anak yg
membahagiakan orang tua dan membalas jasa okey?? ^__^

insyaALLAH.

sorilah,tahun nie xmacam tahun2 lepas sbb bday adk jatuh pd buln ramadhan..so,sori sbb xde kek + sbb

 akak mu ini tgh kering..hahaha..apa pun,i owes love u 


Ahad, 22 Julai 2012

tipu sana-tipu sini

Assalamualaikum

hai sume, lama dah tak berblog..huhu..
sekarang kite lihat di media arus perdana, mereka telah menyogok rakyat dan penonton dengan cerita2 'palsu' dan fitnah dan keterlaluan...saya bukan apa,kekadang cukup geram dan kasihan kepada penonton,lebih2 lagi warga tua yang ditipu 'hidup2' oleh mereka..
nilai kewartawanan sudah hilang..suka-suki jer nak tipu pembaca n pendengar....
beliau2 yg terlalu polos akan mudah ditipu daya...tambah2 lagi dekat2 nk PRU ni...actully,sebenarnya ini bukanlah entry pasal politik...tapi just my opinion dengan keadaan semasa di negara kita..


okey,mentang2 la dimiliki penuh oleh kerajaan or depa pro-kerajaan,adakah ia lesen untuk memburukkan pihak yg x pro kpd kerajaan ?? berlakulah secara adil....jujur dan amanah dalam tugas...ingatlah,wang hasil pembohongan itu akan menjadi darah daging.kalau yg dah ada family???

lagi satu,merujuk kepada main tittle sesetengah paper, apa jenis stori pun tidak dapat diketahui motifnya..kekadang tak releven langsung..kekadang dh mcm paper porno jew...eee...yerkk!!..sudah cukup2 sudah...*pinjam lirik nirwana band jap..haha..

okey,sejujurnya,pandangan diriku sebagai pembaca,penonton berita dsb, skrg ni mmg terasa sgt2 meluat nak tgk berita sbb awl2 berita ataupun main storynya hanya berkisar kepada politik,fitnah dll..cukup2 menyakitkan telinga...so,the best way,mmg xkan tgk berita n baca paper yg sama waktu dengannya..* bukan nak jadi katak bwh tempurung okey...di bulan ramadhan yg suci murni ini berhentilah dari menyebarkan kekotoran yg secara tidak langsung mengotorkan bulan mulia ini...ada faham...?? byk2 beramal dan bertaubat*pesanan utk diriku juge...





p/s :selamat menjalani ibadat puasa di hari yg ke-3

THE sensitive WORD

Assalamualaikum (w.b.t)

the sensitive word is perpisahan... semua org akan takut utk melaluinya..namun adat sebuah pertemuan, pastinya akan berkesudahan dengan perpisahan...itu tidak dapat dielakkan di dunia ini...takdir yang akan menemukan, dan takdir jua akan memisahkan...

sukar sebenarnya utk mengungkapkan kata2 ini.. 3 tahun ini di sini menyimpan berjuta memori yang cukup bermakna dan terkesan di sanubari..benarlah org cakap, mula dtg, mmg xsuka, hari2 nangis nak balik, tapi akhirnya nak tinggalkan tempat ni pun dengan air mata jugak...

saat ini, dekat facebook, rakan2 sdg sibuk post status mereka dah habis exam, duk packing2 brg, dah nak praktikal, hurmm..itu semua membawa kesebakan di hati...entah bile lagi dapat jumpa mereka semua...silaturahim yg terjalin di antara kami semua benar2 kuat..terima kasih ALLAH,kerana menemukan takdir yg indah sepanjang 3 tahun ini... sesungguhnya, silaturahim ini cukup bermakna kepada ku..semoga rahmat ALLAH selalu bersama kalian...

dan, buat rumate ku, yg menjadi pengongsi setia bilik 4F312, dari sem 1..tapi terkilan sikit sbb td aku lupa nk ajak mung amik gamba ngan aku dpn bilik kite sebelum kite tinggalkan bilik yg menyimpan berjuta memori..buat rakan2 ku disini..,believe me..all of you is the best thing i ever had here..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...