بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Jumaat, 19 Julai 2013

Selamat Hari Pekerja!!

Assalamualaikum...

Hyee sume sahabat Cik Teah ya..? apa khabar? mcm mana ya dgn puasa utk hari ke-11 ni? sedar xsedar, kita dah nak masuk fasa ke-2 Ramadhan dh..begitu cepatnya masa berlalu.

okei...according tajuk di atas...hehe..jgn pas ni tetiba ada yg belek kelendar pulak ya..actully..semalam(jumaat yg mulia), dgn ini CikTeah ingin mengistiharkan mulai hari itu, Cik Teah dah bergelar seorang pekerja dan secara tidak langsunya, Cik Teah sudah layak untuk menyambut Hari Pekerja yang jatuh 1 Mei tiap tahun kan? hehehe..

iya..ia terasa amat berbaloi bila mana semasa menjalani training, pelbagai susah payah telah dilalui untuk bertahan ke hari yg terakhir training..balik keje, kene buat homework..hafal tu, hafal ni.. yup, this job very difficult actully if we does't have the strenght and spirit to sucess..i hope i can do it.. in shaa ALLAH...

yup..starting that day, all my ' habit' will change.. 7 o'clock turun rumah, n 7'o clock sampai rumah..,bila dah jd org KL, jem, monorail, jalan adalah sebahagian daripada kehidupan baru yg bakal dilalui sehingga CikTeah xtahu lagi sampai bila.. adakah i will survive? only ALLAH knows..yg seronok ialah dalam masa 5 hari training, Cik Teah dh dapat ramai kawan..mcm2 perangai diorang ni even di awalnya Cik Teah agak 'ralat' sedikit..doa Cik Teah agar diri ini sentiasa istqamah degan apa yg Cik Teah pertahankan skrg wlau byk 'godaan' yg dtg....amin..

niat dtg tempat org ni sbb nk cari pengalaman dan rezeki yg halal..tak pernah ada niat yg lain..semoga ALLAH permudahkan...

nota kaki ; Bukan senang untuk senang, bukan susah untuk susah

Sabtu, 13 Julai 2013

Detik-detik terakhir seorang penganggur.. :)

Assalamualaikum sahabat-sahabat Cik Teah..
pejam celik,celik pejam, ari ni dah 5 Ramadhan..
hari ni hari Ahad.. hari terakhir utk aku nikmati kebebasan sebagai seorang penganggur..
hal ini kerana esok, Isnin Cik Teah akan mula bekerja secara rasmi di UTS Marketing Solutions.
alhamdulilah..rezeki Ramadhan..macam2 perasaan ada berdebar, takut..yela, lepas abis belajar * grad bulan 10 nie, inilah job rasmi pertama Cik Teah sbb siap kena buka akaun kat sebuah bank.walaupun agak leceh, tp terpaksa ikut jugal sbb prosedur.

Hari ni ,lepas subuh n ngaji cket, boleh lagi lah bersenang-lenang on9, update status, tgk tv bagai..ase bebas je..tp, esok..lepas subuh, detik kebebasan itu akan hilang...hhuuhuhu..apa pun, hopefully semuanya berjalan lancar esok., bermula dari turun ke rumah hinggalah kembali semula ke rumah..in shaa ALLAH..esok kene prepared 'bekal' siap2 kene berbuka dalam bas@ monorel.. harap2 Cik Teah tak akan tertinggal solat terawikh... amin...aku kene terima sbb itu adalah takdir yg ALLAH tetapkan utk aku..walau sesusah mana pun.. aku x boleh give up dan mengalah..

Alhamdulilah YA ALLAH...terima kasih utk segala kurniaan-Mu ini...moga hamba-Mu ini tidak leka dr terus mengingati-Mu..jadikanlah aku hamba yg bersyukur.

for my family, i really miss all of you.may ALLAH always protect and bless them..hopefully raya nanti dpt lah beraya kat kampung halaman..in shaa ALLAH...

n for someone  yg far from my eyes but  close at my heart, jaga diri, jaga iman :)


setakat ini dulu ya shabat-sahabat..jaga diri, SELAMAT BERPUASA
 wasalamualaikum,,


nota kaki : alhamdulilah..




Jumaat, 12 Julai 2013

Rindu

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan to all my dearest friends..! macam mana hari ke-3 Ramadhan.? hopefully, semuanya baik-baik sahaja.. In shaa ALLAH...

ok, pernah dgr tak lirik lagu nasyid nie?

~~ rindu itu adalah, anugerah dari ALLAH..
     insan yang berhati nurani, punyai rasa rindu.
    

setiap manusia pastinya akan ada perasaan rindu...tak kira waktu dan masa, bila kita berjauhan dgn org yg kita sayang, perasaan rindu akan ada.. keluarga, sahabat, dan insan tersayang..so, the question is?

 how we must we manage this feeling if the technologies can't connect us with someone that we miss??

ahaa.. soalan yg bagus..

actully, cara yg paling efektif untuk kita 'mengawal' perasaan tersebut ialah dengan DOA..
yaa.. doa.. doa adalah penghubung terbaik dan mengatasi segala teknologi...ALLAHUAKBAR!! indahnya penghubung itu kerana ALLAH ada diantara kita dan orang yg dirindu..



p/s : sebaik- baik rindu ialah rindu kepada ALLAH dan Rasulullah.. :)

Hadis Palsu Berkenaan Fadhilat Tarawikh

Assalamualaikum and salam Ramadhan..

begitu cepatkan masa berlalu... dah 4 hari dah muslimin dan muslimat berpuasa di bulan yg mulia ni.. alhamdulilah... cik teah pula Ramadhan tahun ni berpuasa di rantauan.. sekali lagi bergelar 'perantau worrior'.. tp alhamdulilah, ALLAH bagi kesemptan kat Cik Teah untuk menyambut 1 Ramadhan bersama family tercinta.. okey, banyak Cik Teah nak share sebenarnya, pagi tadi lepas sahur and solat subuh, teringin share  perkara PENTING..

1) penyebaran hadis palsu tentang kelebihan dan fadhilat solat terawikh.. mungkin perkara ini sudah lama, namun masih ramai yg keliru dan tak tahu.. ekoran dari situ, ramai lah yg share dan post kat facebook n blog ttg perkara ini walaupun mereka tidak tahu kesahihannya...masyaALLAH...


p/s : INGAT YER RAKAN2..HENTIKAN PENYEBARAN HADIS2 PALSU..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...