بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 5 Oktober 2013

KIJANG RATAH HARIMAU

Assalamualaikum..

alhamdulilah,,,syukur ke hadrat ILAHI kerana dgn izinNya, Kelantan mara ke suku akhir menentang JDT dilaman sendiri sebentar tadi..ini adalah senarai penjaring gol


Kelantan 6-1 Johor DT

19' Norfarhan
33' Piya
42' Safee Sali
44' Obinna Nwaneri
46' Dickso
61' Norfarhan
88' Indra Putra


aksi yg mendebarkan sepanjang perlawanan berlangsung..dan berlaku beberapa insiden yg tidak disengajakan..selain kenduri gol,malam ini juga kenduri kad kuning..cik teah rgk melalui live streaming je td.. komen peribadi cik teah ttg perlawanan tadi..

1) pengulas mmg nak kondem kelantan..
2) piya dan farhan  agak menyerlah
3) diskson umpama kereta kebal bilamana diasak pasukan lawan
4) keeper JDT gemuruh *mungkin ni pengalaman pertama utk pertandingan yg besar
5) byk percubaan indra yg gagal
6)pertahanan JDT longgar *hanya aidil yg dilihat bekerja keras

apa pun, 18 oktober ini penentuan ke final dgn bertemu musuh tahun 2012 iaitu ATM..apa pun, selamat maju jaya kelate..THIS IS KOTA BHARU



                                                  scoboard di Stadium keramat TRW..


p/s : tahniah utk KELANTAN..

pertemuan epik

assalamualaikum..

tinggal 1 jam 15 minit lagi utk kita menyaksikan pertemuan yg boleh dianggap sbg epik dalam kancah bola malaysia yg menemukan musuh tradisi, iaitu pasukan Kelantan dan JDT..masing2 hangat memperkatakan tentang perlawanan yg akan berlangsung tidak lama lagi..masing2 ada rumors mereka sendiri ttg game pd mlam ini..kalau cikTeah sendiri, tentulah pasukan The Red Worriors..malam ini pertemuan akan berlangsung di stadium keramat pasukan TRW iaitu SSM1V di Kota Bharu dan debaran makin dirasai..inshaa ALLAH, ada rezeki, kelantan menang...menang@ kalah itu adat bertanding..semangat kesukanan itu penting..tak gitu?


p/s : apa pun, gud luck utk kedua-dua pasukan dan sepak mula akan bermula tak lama lagi..

Jumaat, 4 Oktober 2013

takdir..

Assalamualaikum..

takdir ataupun qada dan qadar..satu yg kita xjangka sbb takdir tu ALLAH yg punya..dan sbg org Islam,kita wajib percaya kpd qada' dan qadar. setiap insan, takdir hidup mereka berbeza-beza..termasuklah sy sendiri...kalau diberi pilihan, tentunya kita nak takdir hidup kita sentiasa indah dan manis. tapi, apa yg ALLAH dah tulis utk kita, xkira pahit atau manis, itulah yg sebaiknya.. 
kadang2, org tak boleh terima takdir hidup dia yg menyedihkan..tanpa dia sedar ALLAH sedang uji dia untuk lihat sejauh mana kita redha dan sabar dgn apa yg telah diberikan olehNYA..ALLAH Maha Penyayang, DIA tidak akan sesekali mrmbebani hambaNYA melebihi batas upaya manusia itu sendiri..ALLAH uji kita sbb DIA sygkan kita..sbb DIA nak kita selalu dekat dgnNYA..
tapi, kita hanya manusia biasa,kdg2 kita tak pernah fikir, tiap kejadian yg berlaku dalam hidup kita adalah kerana takdir..kerana ALLAH yg menginginkan ia berlaku kpd kita..dan pastinya ia ada hikmah yg tersembunyi..



nota kaki : Tetap menanti andai itulah takdir ALLAH utk ku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...