بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 30 April 2011

1 maY 2011


assalam...

sebelum ke next level..
aQ ada sedikit ucapan
1) selamat menyambut kedatangan bulan MEI
2) Selamat hari buruh
3)selamat hari ahad
4) dan segala selamat lagi lah...^__^
so, for the first entry dalam buLan aQ ni..

aQ dah janji bberapa perkara :-
1) aQ xkan byk gelak dah, tp lebih kpd ^__^ (senyum...)hehe..opppss..sori2
2) endingkan entry aQ dgn wa'alaikumusalam & salam rinsa Qaseh dari puteri umi & abah( ok x?)
3) buang jauh2 budaQ sekoQ yg bernama F**ri
4) start study utk exam
5) off FB ( off incik Blogger boleh x? emmm..xboley2)
6) ape2 jela..yg penting elok..hehe..ehh..lupa(^__^)

ok..next...
nk citer ape ea hari ni..??
emm..buat seketika ni aku akan tinggalkan incik FB a.k.a facebook.emm..incik blog??
x kot..sbb ia xeffect kot..xkan nk study straight kot..kene gak realese tensen kekadang...n incik blogger adalah yg paling sesuai...^__^
x gitu??
agak2 ada x org akan rindu kat aQ nanti??
ermm...
nk ckp pe ag ekk..
ptg nanti nk kene hantar assiment SDG lak..hurgh!..
sat g nk mandi..n basuh baju pon mcm malas lak..^__^
ishhh..mcm xsesuai lak..
ok2..
undang2 pertama tu bubar balik..
boleh je nk gelak, cuma berpada- pada yer...hehe
wahhh..puas ati dapat gelak..ngeh2..

ok la..sampai sini dulu buat masa skunk..nt jumpa lagi..

wa'alaikumusalam

salam rinsa Qaseh dari puteri umi & abah ^__^



Rabu, 27 April 2011

^__^


salam
hurm..bila lah boleh start study ni....
asyik bz memanjang..kihkih.(bajet)..
mcm ler study ngat awal2 ni.....
yela, tiap2 malam ada dinner..
(bajet popular ker)???
hehehehehe
xdapat den nak nolong...
well....
nk citer pasal apa sebenarnya ni???
hurmmm..
nanti2 la..xde modal ni..
ekekkee

Isnin, 25 April 2011

selamat bertunang

assalam...
memandangkan skrg masih lagi hangat diperkatakan ttg majlis pertunangan jejaka idaman malaya dan juga ex- boy aQ..excuse me..ex ker??? hehe
ok lah..main2 jer..tp kan, sape yg xnak suami mcm tu, dah lah hensem, berbudi bahsa, beriman lak tu, mmg pakej lengkap idaman setiap wanita solehah mcm aQ..hehehe
ishh..duk merepek je aku dr td..
ok2..skunk kta fokus kpd yg tuan empunya badan..
siapa lagi kalau bukan, ASHRAFF MUSLIM
wajah dan perilaku seindah nama..



indahnya ciptaan Allah..hensemkan dy?


haaa..ni pulak tunang dy....comel kan?

hehehehe..sori2..silap upload gambar...hehehehe(ketawa sopan)

ni pic tunang abg ashraff nyer...
yg real punya..kihkih



haaa...ni lah akak dayana kita..nama real dy noor dayana lokman..seorang bakal doktor lulusan luar negara..perghh..terbaik laa..mmg sesuai sgt..face kak dayana pun suci jer...sbb tu abg ashraff terpikat tu...so sweet...






sama cantik, sama manis, sama padan..

buat peminat2 tegar ashraff muslim, jgn sedih2 yer,kalau syg kat dy, doakan kebahagiaan mereka. 1 syawal ni diorang akan kawin kat mekah..alhamdulilah...
moga ashraff muslim n noor dayana akan berbahagia ke akhir hayat.
n dikurniakan anak yg comel n soleh solehah..
insya ALLAH...

salam sayang dari puteri comot ^__^

Khamis, 21 April 2011

IDEOLOGI KAMAL ATATURK DI TURKI

1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt/ROK.
2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tie dan topi (sesuai dengan
kehendak barat)
3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang
wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
4. Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada
pakaian moden"
5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.
6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur
Arab dan Parsi.
8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah
mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.
9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan
bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan
10. Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.
11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara Islam
17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
18. Menganggap dirinya Tuhan sama seperti Firaun.

Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?". Oleh kerana takut, askar tersebut menjawab 'Kamal Atartuk adalah tuhan". Beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.


KEMATIAN KAMAL ATATURK YANG MENYEKSAKAN

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah:

1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
2. Sakit jantung
3. Penyakit darah tinggi
4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba
untuk menyiram rumahnya 24jam.

Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau. Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang. Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk. Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang! Pada 26 September 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya .

Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya (saya tak dapat nak bayangkan bagaimana tanah tidak menerimanya). Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama Etna Grafi (kalau tak silap dengar) Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan mar-mar beratnya 44 ton. Mayatnya ditanam di celah-celah batu mar-mar.

Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa "jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!"
Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

Isnin, 18 April 2011

epi bday umi ke -50 ( 18 aPriL)


assalam....

hari ni 18 april 2011 bersamaan hari ahad...today is my mum's birthday...yg ke- 50. maknanya, umi dah sambut jubli emas...hehe
tp, yg xbest 2, xdapat sambut la jubli emas umi sbb aQ nun jauh di utara..hanya ucapan jela yg sampai..kalau aQ ada, bajet nk wat majlis kecik2..mcm abah hari tu la..xde rezeki..nk wat cam ne..huhu T__T
tp,aQ suka bila ada org puji bday abah n umi hanya berbeza sehari jer...hehe..xsangka....
hadiah utk bday umi??..emmm..aQ dapat numb 3 pesta pantun...hehe...xsangka..alhamdulilah....xpenah2 masuk pantun..tiba2 jek..ngeh3x...
haish...ni nk ckp psl pantun ke, pasal apa? dah lari topik ni....hehehe...
apa pun, aQ doakan semoga umi selalu dirahmati ALLAH, sentiasa diberi kesihatan yg baik dan berpnjangan dan dimurahkan rezeki..amin..aQ nak balas jasa2 umi walaupun aQ tahu xpernah terbalas...tp,aQ selalu doakan agar aQ dapat jd anak yg tahu bersyukur dan menghargai org tunya..aQ nak umi ngn abah senang dalam menghadapi masa2 senja mereka..bukan bekerja membanting tulang...ya ALLAH...hanya pd mu aQ bermohon..
lindungilah insan2 kesayangan aQ ini...
disini, ku titpkan sajak buatmu..
:
:
:
:
:






..

umi,
salam rinsa kasih dari anakmu,
aku ingin dikau tahu,
betapa aku menyayangi dirimu...

umi,
selama 9 bulan dan 10 hari,
dikau tidak pernah jemu
membawa daku kesana kemari,
tanpa penah memikirkan keletihan,
yang melanda dirimu..

umi,
masih terngiang di telingaku,
sewaktu aku masih dalam rahim mu,
kau alunkan ayat suci Al-Qura'an,
setiap detik,
setiap waktu solatmu,
supaya aku menjadi anak,
yang berguna untukmu,
jua agama suci..

umi,
saat aku menjengah dunia,
kau jua abah,
tidak pernah jemu.
menitipkan kasih-sayang untukku,
aku diajar supaya menjadi,
insan beriman dan berilmu..

umi,
aku tahu
air matamu telah banyak gugur,
kerana perbuatan anak-anakmu,
yang telah mengguris,
hati muliamu..

umi,
ampunkan daku,
segala keterlanjuranku,
betapa aku amat-amat,
menyayangi umi dan abah,
betapa aku ingin berbakti kepada kalian,
sebelum akhir nadi...

ya ALLAH,
hanya kepadaMu hamba bermohon,
panjangkanlah umurku,
supaya aku sempat berbakti,
pada mereka...


anakandamu,
... fatihah...


salam sayang dari puteri comot ^__^

Ahad, 17 April 2011

epi bday abah 17 APRIL 2011


epi bday abah..may ALLAH bless u....hehehe....sebenarnya, hadiah2 n kek ni masa bday abah ke 50..skunk abah dah 53..tp still nampak muda..mcm 40-an gitu..umi pun mcm 2..awet muda...hehe...abah mmg hensem..itu xdpt dinafikan...heheh...harapan aQ tetap sama...semoga abah diberi kesihatan yg baik dan berpanjangan....syg abah n umi...masa bday abah pun ada citer sendiri...pg2 ag, abah coll sbb nk gtaw duit dh masuk...hehehe...
apa pun aQ sayaam sgt kat pamili aku...


salam sayang dari puteri comot ^___^

Jumaat, 15 April 2011

sesaje


salam

..ni nk share sikit akronim nama aQ ciptaan sendirian berhad..

hehehe...



S= (senyum,simple,sweet)

I = ikhlas

T = tabah

I = iman



F = faith

A = amanah

T = taat

I = ihsan

H = humor

A =ayu bertudung

H =harapan umi dan abah


insyaALLAH..


salam sayang dari puteri comit ^__^

Khamis, 14 April 2011

my cutes hERoE's


salam


there are my cuttes n my heroes.. MUHAMMAD SALMAN n also MUHAMMAD DANIAL HARITH....


salam sayang dari puteri comot ^_^

Rabu, 13 April 2011

baby oh baby

assalam











baby..baby..baby...so cute, comel lote..syg baby taw..hehehe....tibe2 lak..bukan ape..bstfren aQ dah dapat anak buah..baby girl..anak buah dy, anak buah aQ gak..kami kan adik-beradik...hehehe...tiba2 lak ngaku...lama dah xdukung baby...terasa cam nak adik lagi jer...nt leh jaga baby lagi...hehehe..hampeh tol, konfirm2 aQ kene marah..xpun kene kata 'buang tebiat'..hehehe....
hurmm..bila ckp sal baby ni, aQ ada anak buah..boy..MUHAMMAD DANIAL HARITH namanya...seriusly,mmg comel..ikut abg aQ..putih..walaupun aQ hitam...hehehe..tp, yg duka citanya, aQ belum pernah jumpa dy lagi...xleh nk dukung dy or sentuh ag..just tgk pic saja..yela, aQ kan kat utara, belajar, bila dy balik kg, aQ dah blah dh..mcm mana nk jumpa...sedis.. :'(
hope aQ dapat jumpa dy xlama ag..n skunk pun kak ipar aQ mengandung anak kedua..n aQ ase dapat baby girl...harap baby baru nt, dapatlah aQ jumpa ngn dy...huhu
n xsabar nk dgr dr mulut kecik2 comel2 ni panggil aQ CIK' AH.. =)


haaaa...inilah anak buah aQ.. MUHAMMAD DANIAL HARITH...comel x??


salam sayang dari puteri comot.. ^__^

Selasa, 12 April 2011

====---===> ^_^

assalam
apa khabar...huhu..rindu koram..lama bebeno dah x mencalit sesuatu pada kanvas blogg kecintaan aku ni...hehe
perghh..harini mmg aku akui sgt tensen kerana apa?? kerana sape ag? add drop laa..huh! sangat sakit hati betul...bukan main awal aku ngadap latpop.tetiba aje xlh nad add. panas jiwa betul...huh! mmg masa 2, hanya dengan membuang lappy aku ke bawah saja yg dapat menghilangkan marah aku tu..tp, lappy aku xbersalah lansung laa...


pas tu ada la pulak sorang hamba ALLAH ni yg telah mennyiram minyak ke dalam kuali yg tengah pamas mengelegak ni,..sabar jela...xpe..aQ xkesah pun kau nk ckp apa...
yg penting skrg, alhamdulilah..aku lega n rasa freee cket sbb dah berjaya add 6 subjek..alhamdulilah...TQ ALLAH..walaupun sgala yang dirancang tidak menjadi..tidak mengapa..kita hanya merancang, dan ALLAH jua yang menentukan segalanya....aku terima dgn hati lapang...syukur.

moral of the stori..jgn marah2..



dan....
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.
..
.
.
.

SENYUM!!! ^___^


K la kawan2, nk g kelas ni..panjang umur kita jumpa lagi...wassalam

salam sayang dari puteri comot ^__^



Jumaat, 8 April 2011

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

assalam...
cop2..jgn salah faham dulu....memang aQ wish bday u sayang aQ, Tp,sayang aQ yg dimasuksudkan taraaaa...yg koram sedang bc nila...hehe
http:// www.pabilajemarikumenari.blogspot.com
nilaahhh..hehe
wah...sedar xsedar, Mister blog aku sudah berumur setahun..hehe..xsangka 'BABY" aQ dah besar...ekekeke..
aku mula berjinak-jinak dengan blog ni bulan 4. so, maknanya dah cukup la stahun..cuma aQ lupa tarikh spesifiknya...xpelah,yg penting, akQ taw bulan ni dah cukup sebulan..heheh..
HAPPY BIRTHDAY SAYANG
HEHEHEH..^_^
semoga terus berjaya selalu....hehe(berapa banyak hehe daa)
ok la...aQ nk p semyang dulu..jap2 ag kita sambung..jgn rindu2 aQtaw..
hehehe






>salam sayang dari puteri comot ^__^


aku,umi, n abah

assalam...

pekabar belako?? hehe..hari ni, tetiba dtg idea ni...xtaw nape..maybe sbb homesick sgt kot..huhu...miss my LOVE FAMILY....


haha..sini jap..aQ nk share something ni...hihihi....
.
.
.
.
.
.
pasai apa ek??.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
pasai aku laaa..xkan pasai siti nurhaliza kowt?? haha
haha..sesaje..nak comparekan aQ ngn mY Love Parents

so..enjoy...(cess, gaya mcm la artis..ada ke org nk kesah?? xpe2..aQ just suka2 jer..nk share2 ngn member2 aQ...yg xnak taw 2, diam2 sudah..huhu

  • mata mcm abah (ala2 sepet cket)
  • hidung mcm umi (sbbnya?? hehe..no komen)
  • bibir mcm umi kot... (hehe)
  • senyuman mcm abah (sbb abah senyum mesti nampak gigi)
  • kulit mcm abah ( itam manis..hehe)
  • kening mcm abah kot ( xperasan lak..ekeke)
  • face mcm... emm.mcm sape ek?? ase2nya mix abah n umi kot
  • perangai mcm abah cket, mcm umi cket (baran + lembut)
  • saiz mcm abah( abah tinggi cam galah)
  • jantina...apa punya statment la..mestilah mcm umi..(heehe)
  • makanan kegemaran mcm abah(suka nasi kerabu)
  • makanan xkegemaran mcm umi( xsuka ikan ikan air tawar)
  • minat mcm umi(suka menulis n mereka cipta)
k la kengkawam...saya mintaQ diri dulu yer..jumpa ag...daaaa....

salam sayang dari puteri comot ^__^

Rabu, 6 April 2011

moments

assalam..
today is 6th of April 2011. it's means that almost 2 years.....
erkkkk?? hehehe..skeping lak....soli2..td iklan cket...pesanan dr penaja,
KALAU JUST NK WAT NASI KERABU, BAIK XYAH..teruskan je ngn nasi lemak @ nasi ayam...ekekeke..apa mende la aQ ngarut ni?? haha..

hurm...pejam celik..pejam celik...dah bulan 4 dah..bulan depan final...n bulan 6, apa ag..cuti laaa...
maknanya, dah hampir 2 tahun aQ kat Uum ni...ase kejap aje...huhu...
yela kan? mcm org ckp, bila mula2 masuk sini, hari2 nangis nk balik umah...xnak duk sini la, apa la, tp, bila nk2 dekat ngn apa yg dipanggil sbg student TAHUN AKHIR ni, hati aQ jadi sebak lak...terasa banyak kenangan manis,pahit, dan segalanya telah aku lalui disini...
maknanya...insyaALLAH aQ ada 2 sem lagi...
yaALLAH...ase sedis lak nk habiskan sisa2 masa yg tinggal kat sini...dalam masa 2 tahun ni, pelbagai org,pelbagai ragam, dan segala pelbagai telah aQ kenal, tgk kat sini...byk kenangan sweet kat sini...terutamanya kat kolej penginapan aQ,
dari aQ admire org, aQ 'xsuka' org, aQ suka, aQ syg, aQ benci,
sume bersatu kat sini...
so, aQ akan memanfaatkan sisa2 masa yg ada kat sini supaya baQ boleh kumpulkan byk kenangan kat sini....k la...t kita smbung ag eaa(idea dah abis)..hehe
k..jaga diri baik2 yer,.
sayam koram sumelah!!




salam sayang dari puteri comot.. ^_^

Selasa, 5 April 2011

puisi buat mu..


bukan sehari,
bukan sebulan,
bukan jua 365 hari.....
jalinan suci ini telah terjalin lama sahabatku...
kalian sedarkah itu???

pahit, manis, suka mahupun duka...
telah kita telusuri,
telah kita hadapi bersama2,
penuh kesabaran,
penuh pengharapan,
semoga anyaman indah ini tetap akan kekal dalam lipatan memori...

aku sayangi kalian,
even aQ tak pernah ucapkan sayang,
walaupun aQ selalu 'marah'2 kan kalian,
namun, ketahuilah...
aQ sayang korang....

ida...are ja...
terima kasih aQ ucapkan kerana sentiasa sabar menghadapi kerenah ku,
aQ tabik pada korang..
korang memang kawan aQ, sahabat, teman aQ untuk dunia dan akhirat..
aQ bangga menjadi sebahagian dari kalian...

ida,
mu panggil aQ ratu lawak sbb mu kata aQ selalu hiburkan mu...
selalu buat mu senyum,
aQ taw, lawak aQ kdg2 bukan lucu pun..
tpi sbb nak menjaga hati aQ,
mu ckp la aQ lawak kan??
mcm2 ustazah ni..

aja,
mu panggil aQ radio mu,
aQ tau sbbnya,
sbb aQ suka menyanyi,
walaupun aQ taw, suara aku ni,
sedap sikit aja dari katak,
mu mmg manja,
ceh,mentang2 anak bongsu..

aku sayang,
aQ rindu,
kat korang...
rindu untuk kita berkumpul sama2 ag...
nanti balik ni, jgn lupa buat kek utk sambut hari lahir aQ yg ke 20++ ni..


salam sayang n peluk cium,
tea'ah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...