بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 29 Januari 2011

HARI ahad YANG memalaskan


emmm..hari ni mmg xde langsung mood u pergi kelas....xtaw nape..huhu....rasa xde semanagat langsung nak wat pape..dah la semalam aku mimpi nagarut2...sekarang pon dah 10 minit ag nk kol 10,aku xmandi lagi..kelas aku kol 11..emm,terima kasih incik blogger sb sentiasa sudi teman aku n jadi tempat u aku luahkan masalah..kalo ko boleh berckp,aku ase dah lama ko ckp..." ei,manusia,sudah2 lah nngadu kat aku tu,bosanlah..." huhu...emmm,,
dah lah kelas business report nt ada presentation...malasnya..!!
hari ni hari ahad...tapi,dia xde coll aku pon,
emm,entahlah..dah berpa banyak emmm dah...uhuhu...
i really dispointed with this situation...i dont know why...k la, nk xnak aku mmg kene pegi kelas jugak..
nk p mandi dulu, nk iron baju ag...grrrr,malasnya...k..t jumpa ag...salam

Khamis, 27 Januari 2011

~~ `CIBu boO-LAt..miss U~~

pic ni hanya hiasan semata2..tp,si gemuk aku tu,lebih kurang ngn cat ni jer...

Entah kenape tibe2 aku rindu kat cibu aku tu...jgn salah faham yer..itu kucing aku yg kiut,miut,gemuk,bulat,manja,jalan terkedek2..ishhh,geram aku nk peluk2, nk cium2 dy laGI..hehehe....Dy LAh PENGHiBur Aku SkUNk seLepaS toMPok maTI...AKU PENAH POST psl dia awal2 dulu....huhu..sedissss..UWAaaa....tak TAHU nape KALO aku ada PETS, MESTI xkekal...AKU ni PULAK jenis MANJA, bila kucing AKU mati,AKU mesti nangis TERESAK2...mmg SEDIH tahap gaban..depan2 ADIK aku nangis2..Tak malu LANGSUNG...hehe..pas tu mula LA AKU kene PERLI...HUhu...emmm,ckp pasal cibu lak,ia hadir dalaM huDUP aku MASA aku CUTI SEM baru ni...adik AKU KATA ia DAH TEMOK dah...YELA,MAKAN banyak...kalo bab makan IA mmg LAJU LARI even peyot dia TEMOK...eee,,,geramm2...ingat x iklan wiskes..ala,mknn kucing tu, kan tuAN dia GONCANg beKAs nk pANGGil kucing dy mkn tu,SUME kucing2 jIRAN dya ngn muka TAK MAlu ,dtg menEMPEK GAK..EHEHE...aku PUN Wat g2 gak kat CAT2 AKU...mmg SEnangkan KEJE AKU...yeLA...KALO dgr je BUNyi aku goncang BEKAS MKANA ia, terus dtg,eVEn dok TIDo pun sanggUP bangun TUU....Jdi,boleh la MAIN2 ngn dia..hehe...pas TU, DAH la temok,pEMAlas lak...hehe..tido ngn mkn JER keje..HEhee..yelaa,tuan dy manJAKn sanGAT..HUHU...tapi,bila daH AKtif 2,AKU yg xlarat Nk GElak TGK GElagat ia...hehe..harI tu ia SAkit, AKU mula lAH RIsau...aku TAkut kehILANGAN IA..YELA,AKu ingT ag hari TU,BADAN ia PANAS, aku siaP Suh adik AKU DEMAH kepala ia mcm org DMAM..ehehe...dah la,masa dy TIDO 2,AKU ANGKAT xgerak,mati2 aku INGAT IA dah mati...aku dah NANGIS DAH MASA tu...huhuhu..tp,pas aku goncang,nasib baik ia bangun..kalo x,mmg kene tanam hidup2 dah si temok tu...haha...cibu,aku balik nantI HAbis LA KO...Mwahaha

Rabu, 26 Januari 2011

neNDA aku YG CUN..hehe


mwahaahaha..tajuk entry xboleh bla laa...hehehe...skunk,aku nk stori MOri SIkIT ttg NEnda AKU...mak KEPAda abah AKU...hehe...nama nenda aKU ni, MAIMUNAH DAUD..bukan wan maIMunah yg berLAKON TU..MAKLUMLAH...xde org yg nk OFFER NEnda aku berLAkon...yela,aku takut t kalo nendaAKU berlakon,KALAH lisa sURIRUMAH. xdapat cari mkn la t...ngeh2~~~..ehehehe...melawak jer..nenek AKU ni sangat TERER masak kuih2 ni, byk DAH AKU BELAJAR DARI DIA..cuma ketupat jer yg bELUM LuLUS..hehee..kata nenek atau cucu2 dia PANGGIL mOK, ' ORG PEREMPUAN NI,KENE PANDAI MASAK,t mok DAH XDE.IHAH BOLEH BUAT...(aku xsukew ayat kedua 2...huhu..=( ..dalam family,HANya nenda AKU yg panggiL aku IHAH..AKU pun xtaw nape..nenda aku sangat2 sporting...n opEN,syok kalo dah berBUAl NGN DY..hehe....sangat baik..tp SUKA ngat MEMBEbel,,,hehe..biasalah warga emas...hehe..dy membebel pun u kebaikan gak...huhu..nenda aku sKUnk dah ada 2 cicit n nak masuk 3 dah..cucu dy ada,19 org...arwah atuk aku dah lama tinggalkan kami...ermmmm...xnak ckp lah pasal arwah atuk aku...sedisss..xmau sediss2...huhuhu..aku sayang sgt nenda aku ni...sbb hy dy jer yg kami ada skuNK..ngn atuk n nenek SEBELAH Umi aku xsempat JUMPA PUN...SO,kami adik - beradik hanya ada nenda saja..tempat kami bermanja...even rumah dy sanagt dekat ngn rumah kami...aku SAYANG NENDA....MWAH2...

aBoUt My ayAHanda

kalo dulu,aku penah ckp psl my mummy...skunk giliran my papa..haha..papa ker?? xdelah..aku panggil abah jer...bukan tak nk wat sekuel pas stori about my muM..Cuma, ARi TU, enCik BloG meraJUk..nGEH2..hehe..skunK nk WAt SekUEL ni..abah aku NAMA nya JAMALudiN MaHmooD..abah aku NI,SeYES AKU ckp,mmg HENSEM...hehe...bukan NK BERLAGAK,TP KENYATAAN...hehe..umUr nya 52 ..kalo xsilap laa..HAHA,,bagus PUNYA anaK,UMUR baPa xingaT..tp,no 1/c dy akU inGAt..nk aku GTAW KE?? XLEh2 ..bahaYA..HUHU..daddy aku lahir pada 17hb april..sehari seLEpAS mY mummy..MEnarIK kan? hehe..taPi taHUn lain2 LA..daDDY akU ni, anaK BonGSU TAW...tp,DY xpenah manja2..hehe,..ADa KE patut CKP g2..hehe..sajA je..boNda AKU lak ank SuLung,MMG kene KAn? hehe..
abah AKU sorang YG rajin n PENYAyang..even DY XPENAh Tunjuk DY sayang....kekadang2..DY garang..tu jE yg aKU xsuka TTg dy..TAPI,aku BERSYukuR GAk DapaT ABAH yg tegas N GArang NI..kaMI adik - beraDIK terhindar DAri WAt jahat...alhamdulilah....even dy gaRAng pun,dy XPEnah puKUL anak2 DY xtentu PASAl.
aku masih ingat LAGI, MAsa darjah 5,aku GATAI2 P PAKAI jeans p KELAS tambahan...abaH aku XSUKA anaK PMPUAN dia pKAI JEans...abah XPUKUL,CUMA DIA Diam..pas TU,uMI YG Gtaw abah MARAH...lepas ari tu, AKU xpenah pakai JEANS lagi..huhu..insaf2..
abaH Xsuka MANJAkan ANAK2 DIA....TP,YG KECIK2 TU biaSAlah..tp,bab DUIT,DY ok..hehe..
abah AKU sanGAT terrer masak.n paling sedap BILe DY masaK MEGI...Ppeeerghhh!!.sodappp..hehe..ABAH aku suka MAKAN nasi KERABU..same WIT ME LAA..hehe
aku sayang kat ABAH...


nilaa ABAH aku...hehehe..MELAWAK jer...gambar hiasan sematA2..abah aku low profile,xsuka amik gambar..so xdapat nk tunjuk...SO,incik ni yg JADI mangsa aku...haha..t kalo ada,aku akn show yer...huhu
sekian u kali ini...salam..^__^


karTUn

ermm..bila duk belek2 pic td,aku ternampak la satu anime yg aku download tak lama dulu..pas tu,tiba2 dtg la idea aku untuk bercerita ttg kartun2 kegemaran aku masa kecik2 dulu sampailah sekarang...hehe..

1) DRAgoN baLL...

ingat xlagi,tag line citer ni, 'DRagOn bALL ada 7 biji' semuanya...n masih ingat lagi x budak kecik yg ada ekor tu..??Hehe..dulu ingat ag,time kecik2,tiap2 hari sabtu,jam 9.30 pagi,dibawakan oleh Apollo,AKU NGN ADIK2 xkan miss tgk citer ni..aku suka sangat kartun ni..xtaw kenape..hehe..maybe masa tu kan budak2...hehe..tp,kartun yg lebih feminin melambak2 mcm SAILOR MOON tu..tp,aku xsuka sangat pon...mungkin ia LEBIH dekat NGN aku kot,yg cintakan keganasan..hehehe..xdelah..msa kecik2 dulu aku ganaz cket..biasalah tu..watak2 spt,GOKU,GOHAN,BEZITA,TRANZ,BULMA,KIKI, dan ramai lagi lah..sangat melekat kat dlm hati aku...hehe..kononnya..penjahatnya,aku lupa..hehe..tp,kebanyakan nya lepas lawan ngn GokU,AKan jd baiK..tu yg best tuuu...




2)NAruTo

sape SukA tgk NaruTO?? angkat kaki..ngeh2~~..ni salah satu anime yg aku minat...aku sebenarnya,xSUka PON naRuto 2, TP AKU sukKA sAsuke..hehe

dy ni sgt kene ngn jiwa aku..wahahahaseorang yg pendiam..pendiam?? aku pendiam?? oh...no....hehehe..dah2 tak yah ulas byk2,,next...hehe

3)ppoWER RAngerS


power rangers ni,ada byk versi...aku lupa lak aku minat versi mana..tp,awal2 dulu,best ag,lama kelamaan aku ase cm xbest jer..(sbb dh makin matang kot) matang ker?? heheh..ok latu..kecik2 dulu,aku suka power rangers pink..sbb aku suka wana pink..skrg,xsuka daa...hehe

4)pucca
sangat2 cumil..itulah yg boleh dikatakan ttg kartun ni..pucca n garu..kiut miut..even xberckp pun,aku suka citer ni..kesungguhan pucca yg suka kat garu n sanggup wat ape aje u garu,,sgt cumil..hehehe


4) pingu

ishhh..mcm budak2 aje aku ni..pingu pun suka ker?? ni satu lagi si comel...even xbersuara,kdg2 leh wat aku ketawa..pagi2 lagi aku ngn adik2 akn tercongok kat dpn tv,tgk kartun ni..bagus gak tv siarkan kartun pg2,leh ajar budak2 bangun pagi..hehehe..apa pun pingu sangat comel bile dy marah n buat jahat kat adik dia..hahaha

=welcome back=



wahhhhhhhhhhhhh....seronoknyaaaaaaaaa....sukaaaaaaa....sukaaaaaa( lebih2 pulak gediknya) hehehe...seronoknya bila incik blog dah kembali kat aku..maknanya,jari jemari aku yg kiut miut ni boleh menari-nari lagi....hehehe

hahah..lupa nk bg salam..assalamualaikum...maklumlah,syok sgt ate nye...akhirnya...kerinduan aku terubat jua....banyak perkara yg terjadi dlm tempoh encik blog lari dari aku ni....ada yg hepi,ada yg sedih,ada yg wat aku terharu...pendek kata,mcm2 perasaan ada...nk citer byk2 pun,nt2 dulu...ni kiranya pages permulaan sebelum aku lepaskan gian...ngeh2....tunggu kemunculan aku tak lama lagi...pas ni berderet2 la post aku..kang xlarat nk bc lak...hehe..daaaaa

Ahad, 16 Januari 2011

someThing AbOut mY mUmmY


ini adalah ibu aku yang tersayang lagi tercinta, namanya norini@ noraini..mesra disapa sebagai kak ni oleh rakan2 nya, mak long oleh anak2 saudara sebelahnya n mak su bagi sebelah abah aku pulak...n anakanda2 nya memanggil umi..tapi, kawan2 baik aku pun dy ajar panggil umi jugak..cucu dy lak panggil tuk umi kot...aku pulak nak suh dia panggil cik ah lah...heheh..cuba teka umur umi aku n berapa? 40? 50? atau mungkin 20..hehe..menipu bebenor la kalo 20,aku ni pun dah 20++ dah..hehe..haa,sebenarnya umi aku ni umur 47 dah..tapi ada org ckp xmcm 47 pun..mcm 30 lebih jer..wah2,betul ke? harap2 aku dapat lah mewarisi awet muda umi aku ni...umi aku dilahirkan tanggal 18 hb april..kiranya dekat dgn abah aku punya birthday,iaitu 17hb april...mmg dah jodoh...hehehe..umi aku ni mmg superb la kalo bab2 masak..boleh dikatakan sume hasil air tangan umi adalah feveret kami adik beradik lah..tapi,abah aku juara masak megi beb..kreatif dan inovatif gitu..hahaha..ibu kepada 8 cahaya mata ini sangat aku sayangi...even aku jarang tunjuk...aku ni,bila depan mata,xlah serancak masa dalam tepon..kalau kat u,hari2 aku tepon...alaa,biasalah kan,mak dengan anak...hehe..
aku ni tak tahu lah,muka aku ikut sapa..nak kata mcm umi lain,mcm lain jer..macam abah pun tak..ermmm,campur kot...hahaha...umi aku putih,aku itam manis mcm abah aku,kalo aku putih mcm umi aku mesti cantik...kan?kan? perasan lah pulak...hehe..adik - beradik aku yg ikut warna kulit umi aku ialah abg sulung aku,pas tu yg no 5,6,7 n bongsu..ish..jeles aku ngn diorg ni...hehehe..tapi itam2 aku pun,itam si tampuk manggis org ckp,main dipandang bertambah manis..wahhh..g2..erkkk? ni entry pasal sape sebenarnya...hehehe..
ok2 berbalik kepada my mummy,kalo ada apa2 hal2 anak2,termasuk aku akan cari n ckp ngn dy..kiranya mcm org tengah lah...sbb kami takut2 manja ngn abah aku yg garang2 manja2 tu..hhehe..kdg2 kene marah jugak sbb xleh nk ckp sendiri..biasalah,anak selalunya akan manja dengan mak dy..kan?kan?
umi sangat menitik beratkan pasal sembahyang n ngaji anak2 dy...alhamdulilahh,aku dah pun khatam al-qur'an...^_^
umi aku sangat minat berniaga sebenarnya..dulu2,masa aku kecik2,penah buka kedai runcit..mula2 majulah..tapi,ada org jeles pulak...lama2 tutup..pas tu bukak kedai makan kecik2,jual goreng pisang,jual nasi, alhamdulilah..laris jugak lah...eyela,sedap kot nasi kerabu n nasi lemak umi aku...aku ingat ag,sorang pak cik ni,hari2 dtg beli nasi kerabu...kalau tutup dy ty kenapa tutup...heheh..tp,ku sangka panas hingga ke petang,rupanya hujan di tengah hari..ada org dengki jugak....huh..entahlah..aku ase umi aku ni jenis tak suka gaduh2 ngn org..tp xtaw la kenapa org suka dengki dengan dy..tak faham aku...sbb tu lah,aku skrg cenderung nak berniaga..cita2 tu nak bukak restoran..nak kembangkan masakan umi aku...insyaALLAH..moga2 dipermudahkan...ermm,nak cerita apa lagi ekk..apa pun,i sayang kat umi...walaupun i jarang tunjuk n tunjuk dengan cara pelik..hehe...


kembali ke sekolah


esok, tanggal 17hb haribulan januari 2011, (ekk,bukan ke hari ni dah 17 ker?)what ever lah...heheh
bakal menyaksikan bermulanya lembaran baru aku sekali lagi sebagai seorang pelajar universiti..esok,pg2 lagi aku ada kelas...org lain sedang enak dibuai mimpi dan aku akan berjuang pergi ke kelas utk menuntut ilmu..hehehe..cam poyo lak..

dan aku telah menerima 2 tempahan u pergi kelas sama2..wahh,glam jugak aku ni..hehhe..sape lagi yg nak g kelas ngn aku? tapi naik bas lah..heheh..

subjek pertama yg akan aku tempuhi sem ini ialah bsmh 3043..aku lupa subjek ape..hehe...esok aku akan berkenal- kenalan dengan lecturer baru aku..entah mcm mana lah orgnya yer?? garang ker dy? baik ker? muda ker? tua ker? hensem ker?haaah! byk songeng lah pulak..entah2 dy xmasuk esok...an? an? semangat tu mmg lah membara bara..tapi,jam nak dekat kul 1 pg dah..tang bila hang nak tidoo ni hah?? esok x terbangun baru taw? (ekkk?? aku marah kat sape ni?)hehehe...xpa2..kene biasakan diri tido lewat dah..nt2 akan sibuk nk wat assignment lah...study lah kan? laaa,aku punya standart mmg lag kul 2..wat pe nak kecoh2?? hehe..

jom kawan2..kita pergi sekolah...hehe...belajar rajin2..nanti boleh pandai..jgn nakal2..dgr ckp cikgu..cikgu suh baca,baca..cikgu suh kira,kira je..jangan lawan...tak baik taw...hehe
ok lahh,puteri comot dah nak beradu ni..esok kita jumpa lagi..selamat malam...assalamualaikum..

are-ku,are-ja,iey-da


assalam...
ketemu lagi kita..hari ini,saya ingin bercerita tentang tajuk entry kita pada kali ini..(ehh,macam skema pulak) hehehe...ok2,sebelum tu,aku nak kenalkan 2 orang melayu terakhir ini...

yang ini namanya siti hajar atau lebih mesra disapa are-ja.


yang kecik molep ni pulak zuraida,atau nama pendeknya iey-da.


aku mula kenal cek mek- cek mek ni masa form 4.kiranya kalau masuk tahun 2011 ni,dah hampir 6 tahun dah persahabatan kami...wahh,lama jugak tu..berbagai onak dan duri jugak ditempuh untuk kami kekal sampai ke hari ini..alhamdulilah..setiap dari kami dah faham perangai dan sikap masing- masing.. so,tiada istilah gaduh2 besar antara kami. aku ingat lagi...masa form 6,aku pernah gaduh dengan diorang..tapi,tak lama, paling lama pun setengah jam aje..heheh..tak lama pun..aku mmg tak oleh kalu xbercakap ngn diorang ni..mcm ada something wrong je kalo kami tak bersama.mesri ada orang tanya.gaduh ke??.tapi adatlah kan..mesti org fikir gaduh kalo selalu bersama,tapi,tiba2 salah sorangnya duk sorang..

mula2 aku nak bercerita pasal are-ja..dia ni lahir tanggal 20 november 1989..asal kelantan lah,takkan india kot?? heheh..jgn marah yer aja...dia ni aku tgk warak jugak.,lemah lembut,cantik luar dan cantik dalam..aku suka makan kek coklat dan kek gula hangus hasil dari air tangan dia..hehe..pendek kata,calon menantu pilihan aku lah ni...haha...dia pandai melukis jugak..tapi,tak penah nak lukis potret aku pun.. asyik duk lukis orang lain jer..haha..aku ni kdg2 jeles gak ngn dy..maklumlah,sume dia pandai wat..aku ni, tak de lah byk sangat yg aku pandai wat..hehehe..dia ni kdg2 buat aku rimas gak..eyelaa,'gedik' n 'manja ' sangat ngn aku. apa tidaknya,wat blog pun nak aku ajarkan..padahal skrg,dah lawan blog aku dah..tu diaaa..
boleh jer dy wat sendiri,tapi saja nka manja2 ngn aku lah konon..ehhee...dy sekarang study kat um.amik cos sastera..dan bercita-cita naj jadik seorang ustazah..ekkk yeke?? pandai2 aku jer..hehehe...dy macam aku jugak,suka kucing n bola..kalu ada something yang berkaitan dengan benda2 kegemaran kami,kami akan share sama2...dy ada 5 0rang adik beradik dan seorang anak saudara bernama amirul..dgr2 nak masuk dua dah..wahh..best2..apa pun tahniah yer..itulah serba sikit ttg gadis ini...

haaa..sekrang,iey-da pulak, dy lahir tanggal 26 mac 1989 laa..kiranya kakak lah..tapi kakak bulan jer..hehe..tuannya kecik molek..org kata,kalau tubuh kecik mcm ni, lambat tua..yeke? dy ni warak jugak.even dari segi pakaian,kata2 n sume2 lah..kiranya macam ustazah lah..mek ni suka sangat membebel..kiranya macam aku jugak lah...hehehe..dy ada 12 orang adik beradik...wah, meriah tu..anak saudara ada 3 dah...comel2 belaka..macam aku lah..hehehe..ida ni sangat cantik..kawan2 aku kan? sumenyer mesti cantik..aku jer yang comel..hehehe...berbeza dengan aku ngn aja pulak,dy sangat tak suka kan kucing...hehhee..seorang yang lemah lembut..dengar2 dah ada ustaz..moga2 bahagia lah dengan ustaz dy tu...amin...dy sekarang belajar di upm..cos sastera jugak...
specialnya diorang ni apabila diorang insan2 bertuah yang dapat tgk boy aku..mana taknya..aku yang ajak diorang temankan aku masa pertemuan pertama aku dan dia..haa...kira beruntunglah kan? hehe
itulah serba sedikit berkenaan gadis2 melayu terakhir ni..alu harap persahabatan kami akan berkekalan hingga ke akhirnya. aku sayang korang...moga korang akan terus jadi sahabat sejati aku..tak kira susah atau senang,kita akan tetap bersama ke akhirnya...

Sabtu, 15 Januari 2011

...saYaa Rinduu...


baru sahari aku tinggalkan si nakal berdua aku tu kat rumah,tapi dah terasa rindu yang teramat kat diorang..iyalah, sebulan kat rumah aku makan,tidur,main,tgk tv, semuanya ngan bebudak tu...salman dan fizah..adik2 bongsu aku yang perempuan dan dan bongsu lelaki.. kadang2 bila ingat balik pasal diorang ni buat aku tersenyum sendiri dan semakin rindukan telatah diorang..kadang2 bergaduh,pas 2 baik balik,pas 2 gaduh..huhu.. biasalah adik - beradik, air yang dicincang tidak akan putus..sebulan kat rumah, aku duk mengadap muka diorang jer hari2..maklumlah,cuti aku bersamaan dengan cuti sekolah diorang..haa..apa lagi,jadi kembar lah jawabnya. aku seronok kat rumah, masak,kemas rumah,basuh kain, ala- ala suri rumah gitu...boleh dikatakan,cukup syarat dah kalo nak kawin..hekhek..tapi kekadang fed-up jugak...
berbalik kat budak berdua ni pulak, aku sayang sangat..rindu sangat..even aku tak pernah tunjuk yang aku sayang..kiranya perangai aku macam abah aku lah..dia sayang tapi tak tunjuk kasih sayang dia..ada cara yang tersendiri walaupun dia garang..hehehe..abah..abah..(menggeleng)..budak bertuahdua orang tu pulak, mmg penyibuk,kalo aku kat bilik, depa masuk bilik,kalo aku kat dapur,diorang masuk dapur,pendek kata macam kembar.tapi bila si berdua ni dah bergusti,aku yang sakit kepalanya..hadoooi...macam2 hal kalo dah tak cukup umur ni..kah..kah..pas 2,kami menerima geng baru, namanya cibu n citam..hehe..kucing2 yang sangat cumel dan manja..memandangkan aku ngn adik2 aku ni mmg peminat kucing,apa lagi, hari2 kejenyer main kucing jer..sampaikan aku ase,kalo kucing tu boleh bercakap,mesti dia kata.." weh manusia, sudah2 lah main dengan aku,penatlah..." heehee..hari2 kami ber5 sentiasa bersama..mmg sangat indah...pas 2,bila dah sampai tarikh balik u,rasa berat pulak nak tinggalkan wajah2 kesayangan hamba ni..huhu...yang paling lucu 2 my little boy 2, cium tgn aku sampai kene air liur dia..eee...aku pun lap balik kat baju dia...hehehe...tak pa adik2 ku...nanti kita jumpa n gaduh lagi..hheeehe..kak chik sayang n rindu korang...muah!!

aku nak tido!!!

assalamualaikum.... wah...hampir sebulan jemariku tidak menari di atas papan keyboard lapzi kesayangan ku ini...alang2 dah lama jari aku yang cantik ni tak menari,so,apa lagi...huhuhu pagi tadi dalam pukul 5 pagi,aku telah selamat sampai ke bumi Sintok. walaupun perjalanannya amat meletihkan dan memeningkan kepala aku sebab aku ni mabuk cket..hehe,tapi aku dapat hadapi dengan baik...pagi ni,sampai2 je..aku dah mengacau RA blok aku..ala,yang penah aku citer dulu pasal dia tu..., iaitu kak ima..hehehe...dah dia jer yang aku nampak, apa ag,,,heheh..pas 2 duk merayap ke sana - kemari tanpa arah sambil menunggukan azan subuh berkumandang.dengan sape lagi..ngan dy lah..pas 2,si skyrax baru sampai gak,apa lagi,join venture lah dy..hehe. rumate aku pulak tak sampai2 lagi.padahal dia bertolak tersangatlah awal daripada aku..risau jugak aku dibuatnya..
tak apalah,lagipun aku dah tau keberadaanya lepas msj dy..lega cket..
tapi,bila tgk bilik yang pucat tak berseri ni... haishhhh..malasnya..dah lah petang nanti ada ko-k..dengan bilik belum kemas,barang belum masuk bilik lagi...huuuuuu...penatnya!! baru fikir tu, belum buat ag...dah buat tak tahu lah macam mana...
aku ngantukkkkkk...........

dan tersangat letih!!

aku sangat2 mengantuk dan tersangat2 penat sekarang...tidakkk!!!!!
naman aku kuatkan semangat..kuatkan tekad..nayalakan azam di hati,..cehh! mcm nak masuk pertandingan berlari lah pulak...haha...aku kene kemaskan bilik aku sebelum berkumandang nya azan zohor...p mai p mai,turun naik,turun naik,alhamdulilah..walaupun mata ini sangat2 berat untuk terbuka sekarang,aku tetap katakan kepada mata aku.." sabar...sikit lagi..." dan alhamdulilah,aku berjaya...dan setelah itu,aku mandi dan terus mengambil wudhuk,niatnya, lepas solat,aku nak tidur kejap...tapi,punah impian aku...tiba2,kene panggil p office pulak...aisehhh,jeles betul ngan aku,!! bila lah aku nak lelap ni...sbb kene paksa,aku pun turun jugaklah...adusss..tak lama lagi ko-k..tiba2 terasa berat hati nak pergi...aku nak tidooooo...bila aku boleh tidoooo ni????
hurmmm...sabar jelah...apa pun,malam ni jangan sesiapa yang kacau aku...aku nak tidooooooo...ishkishk.

macam bayi ni...hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...