بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 11 Disember 2010

habis exam daaa....

gambar sekadar hiasan..tidak berkaitan dgn entry..kalu berkait pun,sikit jew..hihi

assalamualaikum..ketemu lagi kite..akhirnya,hari ni aku baru dapat berblog kembali..bukan pe.encik online ni wat hal pulak dah bila aku dh abis exam..masa aku exam,dy ok jew..mmg nk sabotaj aku..gereammm!!..tapi,xpelah..skunk aku dah boleh online dah..2 pun online kat bilik tuan empunya nama 'aku tetap aku' 2..huhuhu...hurm,nk citer pasal apa yer..ok2,kita ckp pasal exam dulu...malam 10hb 2,aku exam osh..alhamdulilah...aku boleh buat...syukur2..walaupun masa cukup2 makan,tapi aku berjaya sudahkan..seronok sgt jawab sampai xsedar masa dh nk habis..bajet nk kuar awal u raikan 'kemerdekaan' aku,tapi sorry la,masa xcukup..hikhik...sabar jelah..xpelah,yg penting boleh jawab kan? kan?
balik je exam...tup2 jadi bibik pulak..haha..
yela,air teh ais yg ku sangkut kat tombol pintu bilik 'aku tetap aku' tu,tiba2 'meletup' pulak...ingat apa lah yg meletup..toleh2 jew,adusss,habis aku....kene lah mop lantai diorang 2...sabo jelaaa...hahaha..xpa2,abis exam kann..
hurm..sampai kat bilik sendiri pulak,nk kemas barang ke x ni..malas lak rasa...balik tu bajet nk online,nk fb,nk berblog..tp,tiba2 xdk line pulakk..so, main game je la keje aku....
ermm,tiba2 terkenag kat kg..iyela,exam habis 10 hb,tp xnk balik terus..ate nye np?? salahkan kemalasan aku laa.sbb malas kemas barang awal2,jd balik 12hb la ko..padan muka!! kesian kat adik yg tunggu..huhuuhu...(T_T)
Xpa2,lambat ke,cepat ke,janji aku balik..hehe..an?an?
tadi dapat berita gembira, kawan aku dapat jadik R.A a.k.a Residentsal Asisstent.. kalo xsilap aku eja cm g2 la..kalo salah jgn marah..hehehe.
bangga beb..kawan baik jadi R.A....peluang2..heheh...xlah,bangga ni,kawan aku tuuu..hikhik..apa pun,tahniah buat dy...moga dy terus suksess..k la,nk sambung kemas barang..esok nk balik..yeeeeehaaaa!!!
ok,setakat ini dulu..
sekian.....

Rabu, 8 Disember 2010

saya kawan yang baik ke jahat???



ermmm....entahlah aku sepatutnya tujukan soalan ni kat sape...tapi,kalo dah ada perkataan 'kawan' 2..mestilah kawan kan??....aku ni,entahlah...ramai ke x kawan aku...tspi setakat ni,not bad lah..aku kalu boleh sume org aku nk tego...kiranya aku senang dapat kawan sbb 'agak' peramah lah jugak...hehehe...bukan nk perasan,tp org ckp....
tapi,entahlah....aku kdg2 penah terfikir gak...dalam sume 'kawan' aku 2,seberapa ramai sgt yg suka ngn cara aku..selesa ngn aku??..aku pun xtahu..hanya diorang yg tahu..kalo boleh wat kaji selidik,dah lama aku wat...kalo leh aku nk ty sorang2 jew..
emm,agak2,aku ni kawan yg mcm mana pada korang?? aku ni baik ke x?? ataupun aku ni jahat sangat?? please honest to me....aku xtaw jugak kadang2 perbuatan n kata2 aku ada menyakitkan ati sesiapa terutama kawan2 aku....

aku sebenarnya seorang yang amat menghargai kawan2 dan persahabatan yg terjalin...aku akan sedaya upaya jaga persahabtan 2...senang ckp,bila aku dah sayang.aku sayang sgt2..xkira lah sape2 pn..tapi,kalo org yg sakitkan aku...aku akan cuba bertolak ansur lagi...tapi,kalu dah terlamapu,sorry to say la..
aku kalau boleh, kalau kawan2 ada masalah,aku akan cuba tlg yg termampu..even duit pun,aku akan tlg selagi aku mampu..aku kalau boleh xnak kawan2 aku susah..terutamanya yang rapat dgn aku...aku xnak kehilangan kalian...aku xsanggup.....

aku ingin sekali jadi sebahagian dari sisi suka dan duka kalian....aku ingin menagis bersama kalian dan tersenyum untuk kegembiraan kalian...jangan abaikan aku...jangan lupa kan aku saat kau sedih.jgn pula lupakan aku bila kalian sudah mampu tersenyum...bila aku diam,membisu,menjauh, aku ada sebabnya yang sendiri,aku bukan sengaja abaikan kalian..aku bukan xhargai kalian....maafkan aku andai kalian terasa...aku sayangkan kalian selagi hayat masih ada....

bantulah aku jadi kawan yg baik untuk kalian...dan jika aku bukan kawan yang baik,maafkan aku dan izinkan aku jadi sebahagian dari kesedihan dan kegembiraan kalian..
sekian.......

Isnin, 6 Disember 2010

SALAM MAAL HIJRAH 1432H..


alhamdulilah..pejam celik,pejam celik,kita skrg sudah berada di bulan Muharam 1432H..sekejap sahaja masa berlalu..dunia semakin tua,umur semakin bertambah...begitulah putaran dunia selagi kita masih bernyawa..erkkkk,skema nyer ayat aku..haha....ok2 kita wat mcm biasa,santai2 g2..
syukur aku masih diberi kesempatan oleh ALLAH s.w.t untuk bernyawa lagi dibumi-Nya ini...bulan zulhijjah baru sahaja melangkah pergi...begitu juga dgn buku amalan kita yg lama..sudah diangkat ke langit oleh malaikat penjaga kita...dan hari ini sudah mulanya bab baru dalam kehidupan...tapi,setakat mana amalan baik yg mengisi bahagian kebaikan kita..ataupun? adakah bahagian yg dicatat malaikat atid lebih banyak.?? ataupun seimbang??hanya ALLAH dan pencatat yakni malaikat sahaja yg tahu...
ermmm..apa azam baru kita ekkk,bila tibanya tahun baru masihi,masing2 sibuk pasang azam baru..nyanyi c2 c ni, bunga api c 2, cni..maka kat c2,maksiat akan mula berleluasa lah...masing2 sibuk sambut tahun org putih,tahun kalendar islam ni,xambil port langsung pun..tahu pun tidak bulan2 islam ni...haaa,kalu sape2 yg ingat baguslah,tp yg ingat2 lupa 2 naya..yg xtahu langsung lagi naya...kalu nk ingat balik,dgr je lagu kumpulan alarme.tajuk dy bulan2 islam...aku masa kecik2 dulu suka nyanyi lagu nasyid..alhamdulilah,ingat sampai skrg..hehe
tp,bukan lah nk warak ke,berlagak ke,tp mmg ak xsuka sambut tahun baru masihi...setakat wish2 biasalah kan..tp xde lah sampai terlompat2,terkinja2 ke,ape ke xtentu pasal,xdelah...nasib baik aku ni kat kelantan..bukan nk ckp psl politik,tp,kenyataan..hiburan mmg xdigalakkan langsung kat kelantan...jadi,kalo wat pape pon just kecik2 aje...
emmm...bila disingkap balik,seramai mana dari kita yg begitu excited u sambut tahun islam itu sendiri?? jika tibanya tahun baru masihi, kerajaan sendiri sibuk wat konsert 2,konsert ni,bunga api lah,apalah,stesen tv pulak berlumba2 nk tujuk citer 2,citer ni laa..buang duit, xtentu pasal..xsalah sambut,tapi berpada2 n bersederhana lah...kita sebagai org islam kan amat digalakkan u bersederhana dalam sume hal..
tapi,bukan nk kata lah kan..kalau awal muharam pulak,stakat berarak,pas 2pilih tokoh maal hijrah,pas 2 abis...ermmm...xadakah usaha2 supaya anak muda kita lebih ingat dan hargai kalendar islam..agama kita ssendiri..saat ramadhan n syawal,barulah sibuk nk rujuk kalendar hijrah..kalo x,haram nk tgk,,aku cukup takut dan risau saat2 dtg tahun baru xlama lagi ni...2010 pun dah nk abis...2011 akan menjelama..bukan apa,masa2 sambutan tahun baru masihi ni lah,berleluasa maksiat..konon nk sambut tahun baru,,,hattt..tui!!..hehee..xterniat xnk sopan,tp,aku ckp ni berdasarkan hakikat...masa2 ni la,ramai psgn2 kekasih akan.....paham2 lah...pas 2,dekat2 buln 8,9 ramailah 'bayi tahun baru' lahir....entahlah,apa nk jadi dunia skrg..manusia dah xtahu malu,xkenal dosa pahala dah..xtakut mati ke??? astagfirullahalazim...
hahaha..dah melalut dah aku ni...xpa2,kejap2..aku tgh geram teramat ni...aku sedar,aku pun bukan baik sgt,tapi,aku selalu berdoa semoga aku terus diberi perlindungan oleh ALLAH swt...aku harap kesudahan aku nanti adalah dalam iman..amin...moga tahun baru hijrah ni akan membawa lebih banyak pengertian dalam hidup kita..supaya aku lebih menjadi seorang muslimin yg sejati..berjaya dunia akhirat...amin...

Ahad, 5 Disember 2010

...mY sWeeT ChUMeL liTTle BoY..



waduhhh..jelingan yg bisa mencairkan hati anak dara.....hehe



hahaah..jahat x aku.....



hahaha..sengaja suh dy renyih(senyum) lebar2 sbb nk amik gambo dy xdak gg..hehe




ni masa My Little Boy baby..cumil kan?? ditambah pulak ngn aku dah inovatifkan pic ni..hehee


cumel x baby dalam gambo ni...cumel kan? kan? haaa,kalu nk tahu,ni la baby aku...haha..baby ler sgt ?? kawin pun belum,alih2 ngaku ada baby...xpa laa..mmg baby aku pun...My Little Boy...adik bongsu aku....nama diberi Muhammad Salman..( xder kaitan dgn Salman Khan yer) maksud nyer yg lawa..hehe...ni masa dy umur 2 tahun..baru bangun tido...bertambah2 la kecumilan dy an?an?
bangun2 jew terus dapat belon...lagi la terserlah kecumilan dan ke'cute'an nyer...dy lahir 26 julai 2004...dekat ngn tarikh adik aku yg sorang lagi..family kami unik sikit...hehe...
aku ingat lagi masa awal2 dapat tahu my love umi mengandung,aku laa yg paling hepi...n aku cakap aku nak adik laki..bukan apew..aku dah jaga 2 org adik girl...jadi dah boring laa.nak merasa jugak jaga baby boy...aku suka baby boy sbb senang nak dijaga...hehee..xlaa,sama jer kasih sayang aku...tapi,ngn My Little Boy ni lain sikit laa sbb aku yg jaga dy masa umi aku p keje..tdo pun ngan aku..agak manja jugak laa...hehe..biasalah bongsu an?an?l
sebelum lahirnya budak cute ni, ada citer disebaliknya.....org len nk adik pmpuan,tp aku still nk lelaki...siap jnji ngn umi aku yg nk jaga dy nt..org len nk ppuan sbb nt adik beradik aku cukup lah.4 boy, 4 girl...tapi,skunk dah jadi 5 boy,3 girl only..ada aku kesahh?? jnji apa yg aku nak dapat...syukur2...sumenyer bukan kat tgn aku...tapi ALLAH yg kuasa...alhamdulilah....
dah dapat adik lelaki yg di idam,apa lagi,berangan nk letak nama la..aku nk letak nama Muhammad Amer Lukman..tapi,aisehhh,cdangan x diterima...sbar jelaa...xpela,jnji dah dapat My Little Boy..hehe..bahagia2....
skrg dah nak masuk darjah 2 dah dy..dah besar panjang pun...makin hensem lah pulak...hehee...nakal pun ada lah..tapi,biasalah budak2..laki pulak 2...tapi,kalu pmpuan lak owg ckp,makin besar,makin gediksss...hehe..tapi aku xpun,haha..try la adik2 pmpuan aku ni gedik..mahu nak kene makan penyekeh aku....hahah...
aku kan kakak yg baik..hehhe..baik ke? baik laa..tapi,kdg2 bila ingat balik,bila aku masak,aku mesti panggil budak cute ni rasa masakan aku...yg xsdap pun dy balun ckp sedap..mmg xleh caye....haha....kadang2 tu,bila amuk dy dah dtg 2,habislah....habis sume org dy nk tarik rambut..kdg2 geram jugak..tapi,ngn aku dy tarak berani laa...macam2 ragam adik bongsu aku ni...cukup takut dgn darah...even darah org len,tp kene kat dy.aduss,menangis bagai nak rak....penat aku melayan...haha...tapi,bila dy tgk citer kartun ke,ape ke...tg lucu la,xlucu wat pe..hihi..suka dgr dy gelak...chumil g2..yelaaa..adik sape kan? adik aku tuu...
penah sorang kawan aku ckp, muka budak cute ni mcm aku...mmg la mcm aku..adik aku kan? xkan nk mcm fahrin ahmad ke? dude harlino ke kan?? haha...
walau apa pun,kamu tetap chumil di ati kakak mu ini...
My Little Boy, i always love u..forever n ever...u are my boy...dont be naughty...u are only the boy that umi and abah can gave their hope...dont become tanggang....become the good boy and good son..don't skip your pray...read AL-Qura'an always...We love u dik....

















































































aku,exam dan tahun baru hijrah..

malam ni...tepat jam 8.30 malam..aku akan menempuh satu lagi paper..meh aku nk perkenal sikit..nama nyer STID..kodnyer aku luper..hahaha...ia berkenaan ngn teknologi2 laa..yg len2,kalo nk taw,baca sendiri ekk..huihui..lepas exam ni,maknanyaer aku ada satu lagi paper yg tinggal..xsabar rasanya nk balik...huhuhu....
nak balik kunun..exam ni pun dok abih lagi...banyak cantik ang punya muka tea'ah...erkkk,aku mmg cantik pown..2 xdapat dinafikan lagi...hahaha...perasan lebih lak...ishhh,mmg betul pun,tiap2 ciptaan ALLAH 2,ada kecantikan yg tersendiri...kan? kan?
laaa,nk ckp pasal exam tapi duk melalut pasal benda lain lak...hahaha....
ermmm,arap2 exam mlm ni,sume berjalan ngn lancar n sempurna even mlm ni ada solat hajat hujung tahun n nk sambut awal tahun dimana buku amalan kita yg lama akan ditutup dan akan digantikan dgn buku amalan yg baru..begitulah yg pernah aku baca...hurmmm...bila fikir2 balik,adakah amalan aku yg jahat lebih banyak dari yg baik...??? alu akui kadang2 aku hanyut dan leka...
namun,azam tahun baru hijrah aku adalah memperbanyakkn amalan dan ibadat aku..insyaALLAH....semoga aku berjaya dunia dan akhirat...
ermm,sbb exam mlm ni,aku terlepas utk sembahyang hajatnya...ermm,kata org,dimana ada kemahuan,di situ ada jalannya..

Khamis, 2 Disember 2010

sweet


saya sangat suka strawberry....




ada sape2 yg nk bagi kat saya x??



kalo leh say nk yg segar dari ladang..hehe



tapi,lebih baik bawak saya pegi cameron kan?? hehe


love strawberry so much!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...