بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 27 November 2010

28112010


hari ni,alhamdulilah..cuaca cukup2 baik walaupun pagi tdi hujan..tapi,aku slumber macam selalu xbawak payung..berbelah bagi gak nk bawak ke x mula2..yela, umbrella ella ella..eek..ekk..hehe..(ternyanyi la pulak) payung aku yg tinggi lampai mcm aku tu,duk ngn key..nak pinjam ngn rumate pn dy tdo,segan nk gnggu..dah la aku belasah kalkulator dy..hikhik...

berbalik pada exam lak, aku cukup sukew bila no meja aku ialah xlen xbukan,xbukan xlen no 33..no feveret aku tuu...hehehe...duduk punya duduk,baru aku perasan,depan,belakang,kiri kanan aku sume nyer jantan..hahah..dah la belah kanan ex-admire aku..heeeheee...nasib baik bekas admire..kalu x mau aku xleh jawab exam..haaa...yelaaa 2..xder maknanya...=D




xnak r komen cara jawab..prinsip aku,yg lepas jgn dikenang..bab2 exam n pelajarn la..kalo bab cintan2 no komen...huhuhu..kuar2 dewan2 je,alhamdulilah cuaca baik..xde masalah sepanjang exam,alhamdulilah...walaupun perut aku ni ngade2 cket td,tp nasib baik under control lagi..harap2 results aku,ok..alhamdulilah...mudahan...insyaALLAH..



sekian untuk masa ini..uweeee.

***cukup indah***

[Alif Satar]

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah
Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai

Jumaat, 26 November 2010

(E)(X)(A)(M)


wah2..bertemu lagi..tiba masa jariku menari lagi..hehhe..(sesi rehat minda)
28hb ni exam akan munculkan diri lagi..perancangan dan pengrekrutan...killer paper..bagi aku semuanyer killer..kalu aku yg x kill dulu,depa la yg kill aku kat dewan t..wahahaa..exam lak pagi..mintak2 xde pape yg menganngu..xkiralah apapun..dari segi kesihatan ke, cuaca ke, hope evrything gonna be fine that day n for the next day...insyaALLAH...lagi satu hal penting laa..kalu cuaca baik,kesihatan pun baik,tp kalu xready xder makna gak kan?? mudahan aku dapat jawab dengan cemerlang sume paper tanpa sekatan..biarlah aku baca slide pun,wlaupun ura2 menyatakan kene baca buku teks, aku nk wat cam ne,ku xde buku teks..sume mcm pertikai aku bc slide..xpa2,aku akan selalu fikirkan positif..semoga aku dapat jawab dgn baik t..x mau r repaeat2 ni..huhu..^__^..
aku ada 3 paper lg lepas RP t..
* latihan n pengembangan = 1/12/2010
* STID = 6/12/2010
*OSH =10/12/2010

paling beshh 2,exam last habis pagi..hehehe..sukew2..lalala...
xsbr nk balik kg..nak habiskan paper last 10 hb 12 nt..mau jumpa itik busyuk aku tu...hehehe...
hope segalanhay berjalan lancar...amin....m00d(cool)

Rabu, 24 November 2010

migrain..oh..migrain


time2 nak dekat exam jugak ko datang...sangat terseksa jiwa raga aku kau buat..xleh nak wat ape pun..nasib baik aku dapat jugak makan.mmg ko menduga iman aku la..nasib baik aku ni penyabar,kalau tak mmg dah lama aku hantuk kepala aku kat dinding..mmg tensen amat dibuatnya...

Jumaat, 12 November 2010

[24 tanda dy sayangkan kamu]


1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

sumber:www.tentangcinta.com

Rabu, 10 November 2010

~~~sedey~~~





































ni contoh2 iklan tu..bukan nk promote produk 2,tp,itulah kenyataan==
semalam aku terbaca satu blog hamba ALLAH ni..xtaw la dy kaut kat mana fakta2 bodoh piul dy tu..mmg aku sangat2 sakit hati dengan fitnah dy 2..kalu btl benda 2,xdelah aku kisah..aku leh terima..tapi2 awl2 lagi mmg dah terang2 dy fitnah rakyat kelantan.sejak bila pulak negeri kami nk tayang banner cam mengong 2..setahu aku dan melalui apa yg aku lihat2 seluruh kelantan,sume model2 iklan nye perlu pakai tudung...even nk wat program tv pon,semua artis2 n pengacara2 nyer kene pkai tudung..artis perepmuan nk wat persembahan kat sini? lagi lah xboleh..
tp,aku xfaham sesetengah manusia ni..kenapa hati terlalu busuk?? dgn suke dan tanpa rasa bersalah menabur duri2 fitnah..aku xsanggup baca sampai abis kerana aku sanagt2 geram dan sakit hati..aku sempat jugak tgk 2 - 3 komen,mmg sama2 mengong...dan aku tgk jugak komen2 rakyat kelantan,ada yg aku stuju...tp,btl jugak kan? dy nk ckp cam g2 tu,dy penah pegi ke kelantan?? tp,akuase,lepas dari hak ni,dy xkan berani pun u sebut perkataan "kelantan'.dah kecut perut la 2..senang je nk taw org 2 benar atau tidak..emm,ape pun aku xnk ckp byk..moga org2 cam mengong ni akan diberi taufik dan hidaholeh ALLAH yg esa..bak kata nenek aku,'Tuhan yakni ALLAH itu,bukan 2 atau 3..DIA hanya satu..'

~~~sukew n rela u mangsa banjir...







aku bersama skuad puteri saad'dong uum..thanks kak fira for the pic..

apa yg inngin aku katakan ttg 10 hb 11 2010 ialah aku sangat seronok dan enjoy melakukan kerja amal ini bersama kekawan yg lain..iyelah,sampaikan habis kotor satu badan..siap ada corak kat tudung lagi...ditambah pula dgn 'mando' kami yg mmg giler lawaknnyer..xlarat nk gelak dgr lawak spontan dy..hahaha..
tp,the main point u gotong royong ini ialah aku dapat merasai dan belajar pengalaman baru..mmg lah aku x just bantu bersihkan rumah diorg aje.tp,dari situ aku dapat rasa bahawa aku adalah manusia yg bertuah dan bersyukur sgt2..rumah aku kat kelantan tak pernah banjir teruk..kalo setakat naik biasa2 2 adalah...tp,kalo tgk kepada keadaan negeri jelapang padi nih,mmg sgt2 menyentuh hati dan perasaan..bygkan lah kalo kene bersihkan satu rumah,buang sume perabot yg kembung dek tertelan byk air.huh...mmg byk la kene beli baru...yela,bila pk2 balik,xleh ke pembuat perabot ni memikirkan alternatif yg lebih baik supaya perabot2 ni tahan banjir,dan bukan harapkan untung sahaja..haish...dah melalut dah,em..apa pun aku bersimpati dgn mangsa banjir 2..berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul beban...semoga mereka akan terus tabah u teruskan hidup...

Isnin, 8 November 2010

~~~HURMMM~~~

aduss...setelah pk punya pk..aku ade nk balik kot walaupun kejap..tp,masalhnya,aku selalu bergantung dgnbas dalam..agak mencabar bila fikirkan nk balik ngn bas luar..dah la xbiasa..tp,aku sepatutnya kene berdikari jugak ini tidak,asyik2 bas dalam,cket2 bas dalam..bila masa nk berdikari kalau macam tu...emmm...satu lagi masalah pulak,xtahu nk naik bas apa...mara liner ke? Erkk,mara liner ada wat perkhidmatan bas sampai kelantan ke? haishhh,xmau la,kan jd superman lak,asyik terbang aje n bas 2 konfirm penuh ngn muntah aku...euwwww!!..
segala-galanya mmg merumitkan..dah la aku dah sengkek sekarang ni..sabar je la..bila dah dapat tiket pon,masalah nk kuar balik ke changlun lak nt..kalau siang xpe la..buatnyer dapat tiket malam,mcm mana? naya aku...dah la sorang2..kalau ada partner xpe lagi...s0, nk xnak,kalau nk balik kg,mmg aku kena lalui jugak sume ni walau mcm mana payah pon..tea'ah..u can do it!!

IN-TEAM - SITI KHADIJAH (MV) NASYID



salah satu my feveret songs



UNTUK SAHABAT-SAHABAT KU TAK KIRA DI MANA KALIAN BERADA <3

Ahad, 7 November 2010

[S][U][N][Y][I]

Merenung ke luar tingkap, hatiku menjadi sayu,takut,risau..sumenya bercampur-baur..penghuni2 kolej petronas sumnyer dah balik ke rumah masing2..sangat sunyi ku rasakan..tambahan puka rumate aku juga telah beberpa hari balik ke kampung halamannya..begitu juga yg lain2..hy tinggal beberapa org yang masuh stay di blok ini...sangat sunyi kurasakan..kemeriahan sebelum ini tiada lagi..tiada sesiapa yang ingin menemani aku...hy la fb dan blog yg menjadi teman aku kini...ty byk soal lapy aku bersedia dan setia berkhidmat untuk aku..bayangkan lah kalau lapy x ada..
dah lah nak study pun mmg xda hati langsung...

nak menangis juga rasanya...aku sudah terbiasa berkawan,bising2,bercakap..tp,tiba2 aku kene diam...membisu..hanya jari -jemari ku yg galak menari di atas lappy...aku sangat rindukan family kat rumah sekarang..nk balik ngn x sama banyak..xtaw la...lama dah xjumpa diorang..lagi2 si bongsu 2..nk call ,aku takut xkuat..kan xpasal2 menangis...biasalah,budak manja..si dia pun masih kat kem..aku xtaw nk ngadu kat sape skrg...selalunya,dialah akan setia menemani aku bila aku kesorangan..awk,cepatlah balik,sy rindukan awk..temankanlah sy....

Sabtu, 6 November 2010

~~~hadoii~~

hurmmm...sgt tension skarang...tp,maintain cool...cool lh sgt..assigment xterbuat ag..dah la kene anta hari ni..siot betul..dah la siap ugut lagi..geramm teramat nh..kenapa lah perlu ada subjek ni..xleh ke mansuhkan saja dari muka bumi ni?? leceh laaa...kalau vc baru tu nk wat pembaharuan sgt,mansuhkan aje la subjek 2 yg entah apa2 tu..haishhh....ape la aku nk wat skunk...

dah la dy kira ikut gred skunk..mati aku cam gini...kalau wat pon,masalah nk p hantar lak..dah la aku xtaw bilik baru DR 2...grrrr..mmg mencabar keimanan aku btl la dy ni.sbb kan dy la aku jadi malas nk p bila tiba hari selasa..sibuk nk ty gred aku,ty saja xpe lg..tp sibuk nk marah..bg la motivasi cket ke,ape ke, tensen aku..

mmg laa,dy nk sume student dy dapat 3.50..gilas apes..tp,fikir jugak la..kami bukan smart mcm dia..muda2 dah wat phd..mmg la nk amik dy sbg contoh..tp,kalau terlalu menekan sgt,xleh jugak kan..kalau dy jenis sporting,aku xkisah sangat n aku pun xkan 'lari' daripada dia sampai mcm ni sekali

hadooooiii!!! nape la sume ni jadik

Jumaat, 5 November 2010

~~~06112010~~~





haluuu...jumpa ag...byk kegembiraan yg terjadi pada hari ini..sekurang-kurangnya,kesedihan masalah2 aku dapat dilupakan buat seketika..pertamanya, aku dapat melepaskan tekanan jiwa ku dgn "menyakitkan tekak" bagai nak rak kat padang bola untuk bagi sokongan kat pemain2 kolej aku..hahaha..sgt seronok walaupun penat suara...diorg pun jadi semangat bila tgk penyokong bersemangat..mcm2 ragam semasa kat padang..rasa enjoy sgt2 walaupn team kami kalah..tp.kami menang dari segi sokongan dan moral..

pas2,plg buat aku hepi dan gumbira xterkata ialah dy menelefon aku...sangat2 hepi bila dgr suaranya...akhirnya,rindu ku terubat jua...huhuhu...syg dy sgt...td boleh pulak dy main uji2 aku...kononnya lah...geram gak mula2...tp,xpalah..ada jugak org wat aku geram lepas 'agak lama' menyepi..sungguh, dia kebahagiaanku...semoga perasaan kami xkan berubah hingga ke akhirnya...insyaALLAH..

Hahaha...esok pulak,xsabar nk kembali kepada 'kerja lama' aku...mengasuh budak kecik...suke sgt2..amat mencabar dan letih..lagi2 dapat yg agresif n hypper aktif mcm amir iskandar...penat nak mampus kot...tp,org ckp,pengalaman sebenar sebelum jadi ibu..seronok dapat jaga budak2..lebih2 lg baby...xsabarnye nk tunggu esok..t kita jumpa ya chumel2 sekalian...^__^

Khamis, 4 November 2010

...are-ku daN diLemMa...


hari ini,tanggal 4 hb nov 2010, aku benar-benar berada di ambang dilema yg berpanjangan..balik dari kubang pasu bg membantu insan2 dlm kesusahan,aku menerima sedikit khabar duka..jadual peperiksaan final aku di tunda tarikhnya kepada selepas hari raya aidil adha.agak tensionnya kepala otak aku..maknanya disini,cuti aku hy sekejap sahaja..

perghhh..agak tertekan waktu ini...hy ALLAH yg tahu..aku bukan xnak balik,cuma kalau balik, aku takut xstudy je..aku bila dah balik,automatik banyak main n tgk tv..xkan sentuh buku punya..hurmmm..entahlah...tp,kalau xbalik,banyak risikonya pulak..pertamanya,ada terdengar ura2 yg menyatakan sume mknn akan habis bekalannya.pas 2,nk mkn apa ni...pas 2 lak,aku dapat tahu cerita ttg org lelaki yg masuk ke asrama pmpuan..meremang bulu roma ku..

masalahnya,kalau balik pun,belum tentu dapat lepas balik..air banjir merata2..
mmg dilemma...smapai saat ini,5 hb nov 2010 jam 12.11.aku masih belum dapat membuat keputusan yg tepat.YA ALLAH,bantulah aku...hambaMu yg lemah ini..lindungilah aku dari segala mara bahaya dan dari kejahatan manusia,jin ataupun syaitan..amin...

Rabu, 3 November 2010

~~aku dan misi~~

----4hb nov 2010..jam 07.28 pg2...

hari ni,pg2 aku dah on line..sgt bersemangat walaupun slps peristiwa "tragis" yg menimpa diri..dah2,xyah pk ag benda2 lepas 2..life must go on!! k,bercerita pada pg ni,sekali lg aku akan pergi mencari "kepuasan" di pbsm kubang pasu..aku harap misi kali ini lebih berjaya..

yelah,bukan senang nk tinggalkan katil pg2 n bkn snang juga nk 'bertemu' air pg2 buta hingga menggiggil tubuhku...huhu...tp aku xkisah,aku buat sume ni demi misi aku utk membantu insan2 yg memerlukan...

insyaALLAH...

~~antara suka dan duka~~~


3 hb nov 2010...

hari ini aku sangat2 gembira kerana dapat menyumbang tenaga untuk membantu insan2 yg ditimpa musibah banjir..aku cukup2 teruja apabila di minta untuk menjadi sukarelawan u mangsa2 banjir di kedah...byk sumbangan yg aku hulurkan walaupun dalam bentuk tenaga sahaja..aku sbg pelajar,itu sahaja yg mampu aku sumbangkan utk mangsa2 itu..
tanpa disedari,dalam kegembiraan itu,mungkin ALLAH dah takdirkan bahawa wang bernot RM 50 itu bukan milik aku, aku telah kehilangannya..

aku menyedari ia tiada semasa hendak ke kafe..aku menjadi panik,nk menangis pun ada..bukan sedikit..tapi rM 50 boleh beli makan selama sebulan..dah la duit dlm bank aku skrg dah tinggal sedikit.tp,mcm yg dikatakan td..bukan rezeki aku utk guna duit itu..hy ALLAH yg tahu segala yg telah disuratkan pada aku..

pada mulanya aku xberfikir begitu,aku hy duk menangis.tp,setelah umi memberi kata2 semangat untuk aku, aku beransur lega dan tenang..ada betulnya apa yg umi katakan itu,dah xde rezeki aku..aku harus terima seada dan seredhanya..ALLAH dah gantikan dgn pahala yg lebih baik selepas aku membantu org2 yg dalam kesusahan. alhamdulilah..

em,nk meratap pun dah xde guna..benda dah xde..bukan leh kembali pun..redakan seikhlas hati..anggap sahaja wang itu bukan milik kita dan milik org lain..jika x,xmungkin ALLAH gerakkan hati aku untuk bawa duit itu dan xmungkin juga ALLAH gerakkan hati aku utk letak duit itu dalam poket seluar walaupun pd mulanya aku letak dalam dompet. aku percaya ada hikmahnya sume yg terjadi ini...

aku reda..dan aku harap duit itu akan diguna sebaik mungkin oleh org yg jumpainya..amin....^__^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...