بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 28 Julai 2012

jodoh itu rahsia ALLAH

assalamualaikum...

" sesuai dah kamu berdua, sama tinggi " kata seorang staff kat sini.."gullpp"..daku menelan air liur..bukan sekali dah.tp berkali-kali...hehehe *suka la tu...bwekkkk!! haha

okey,apa yg daku nk highlitkan kat sini, adakah kecocokan dan kesekuaian seseorang n pasangan itu berdasarkan fizikal semata-mata??? jawab...jawab..

hurm....susah gak nk jwb tu kan? mmg la, sape yg xnak suami tinggi,hensem,dll...akan tetapi,
 sejauh manakah keelokan fizikal itu bakal menjamin keelokan hati budi n setakat mana imannya?? soal jodoh adalah sesuatu perkara yang kita tidak mampu n boleh jangka.. hal ini kerana jodoh adalah rahsia ALLAH yang tidak kita ketahui bila kita akan jumpa jodoh kita, siapa kah insan itu, tidak lah kita tahu. kadaang-kadang orang yang kita baru jumpa, kita selalu gaduh itulah sebenarnya jodoh kita,pendamping kita di saat suka dan duka...itu semua tak tercapai dek akal fikiran kita sebagai manusia biasa.

apa yang mampu kita lakukan ialah sentiasa berdoa kepada ALLAH supaya jodoh kita itu seorang yang beriman dan bertakwa kepada-Nya.. kita tidak tahu kuasa seebuah doa itu..mungkin jika awalnya jodoh kita itu perangai xberapa elok, mungkin dia akan berubah kepada yang lebih baik.. lagi satu,jika kita mahukan jodoh yang baik, mulai dari sekarang, kitalah yang kene berubah ke arah yang diredhai. kita mesti pernah dengar kan, lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik dan begitulah sebaliknya...
insyaALLAH, moga ALLAH permudahkan segla urusan kita..


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...