بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Isnin, 3 Oktober 2011

XFahAm AKU

salam sume...
apa khabar hari ni?? moga2 sihat hendaknya..^^*agak kesopanan dan kesusilaan lak pagi neh...hehe
oke,tadi aku ade terbc satu artikel neh..pasal sorang ustazah cubit seorang pelajar..
oke, alasannya tu tolak tepi dulu..aku bukan lah nk backup ustazah tu, tp itulah realitinya skrg..
mmg lah kan, ibu bapa mana yg xsygkan anak?? aku faham *ckp mcm org dah kawin..haha
yg buang anak tu, xtermasuk yer..kompem2 la depa xsyg anak sendiri,kalau syg nape buang?? *so disgusting!!
sowie2, terbawa emosi cket..huhu...okey, berbalik pada kisah ustazah td...ni je aku boleh ckp,realiti dunia moden sekarang..jika nk dibandingkan dgn dulu..sgt3 lah jauh perbezaannya...sbbnya?? 
ala, kene cubit pun masuk paper....alahai.....kekadang nk tergelak pun ada...press pun dan xde citer lain ker?? bende2 cenggini pun nk masuk paper ker?? alahai..*alahai lagi.
peribahsa dulu ada ckp, sayang anak tangan2 kan...maksudnya, kalau syg anak tu, pukul lah kalau depa nakai..jgn biaq cm tu jer...pukul tu bukan sbb benci,xsuka,tp sbb nk didik..nk suruh ingat apa yg die buat tu salah...tp,aku ase ade sesetangah parents yg mungkin merasakan peribahsa ini xreleven dah zaman skrg..zaman moden beb...itu zaman atuk nenek korang boleh lah wat cenggitu..
kita neh zaman baru, zaman melenium..*kononnya lah...nyampah aku.
ok, berbalik citer tadi..aku tahu pendidik zaman skrg seringkali berada dlm dilema..mereka diamanahkan utk mendidik..tp, kekadang, hal sebegini buat diorang takut..aku masih ingat ag,masa darjah 1, ak penah kene cubit ngn cikgu...sakit dowh..dah lah cikgu tu cubit kecik....balik tu, aku ngadu ngn umi...*kononnya nk dpt kan pembelaan..tp, sekali,umi siap ckp apa kat aku,


 "padan muka, lain kali buat lagi.. meh umi tambah lagi,cikgu bg tu xsakit rasanya"
hahaha..kan dah kene.. bila ingat2 balik,lucu pun ada..hehe..actully, kekadang aku heran,knapa hal sebegini leh timbul,sampaikan guru2 neh ada yg kene saman,tangkap dll..sedangkan perkara neh hanya didengar dr sebelah pihak..sbb tu lah budak2 skrg kurang ajar..kalau xnak bg anak kene jentik, kene cubit etc, xyah hantar p sekolah, xyah hantar p ngaji, simpan kat rumah, wat khazanah..


aku xtuju kat sapa2 entry neh..sekadar renungan dan peringatan kpd aku sendiri gak..


*gambar sekadar hiasan..thanks pak cik gogle
k, setakat ni dulu,jumpa ag len entry..salam

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...