بسم الله الرحمن الرحيم.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG

C cantik & C hensem ^__^

kata- kata aluan dari pemilik syarikat

*TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENJENGAH KE PAGES YG X SEBERAPA INI...
*PAGES INI DIBINA BERTUJUAN HANYA UNTUK LUAHAN HATI,FIKIRAN,CAMBAHAN IDEA PEMILIK SAHAJA
* PENDEK KATA HANYA UNTUK SUKA2 N HEPI2 SAJA
*TAK MAHU GADUH2 YER?
*PEACE NO WAR..(^__^)V

Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 9 Jun 2011

kawin..

salam....
ermm....belek2 fb td, byk la pic2 profile yg bertukar
kpd gambar kawin dh..
skrg kan musim cuti sekolah..
so, ramai lah yang amik peluang utk melangsungkan perkahwinan...
td pun, masa aku mcj bonda aku,
die pun tgh on the way ke pasir mas,
katanya kazen aku kawen...
ok lah tu...
hope segalanya berjalan dgn baik..
di kesempatan ni jugak, aku nk ucapkan selamat pengantin baru kpd semua yang baru melangsungkan atau akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi..
moga berbahagia ke akhir hayat..
emm, ckp sal kawen ni,
td masa otw g kelas,
aku terfikirkan sesuatu..
just opinion je..
'org skrg kawin lebih melihat kpd angka'
tp, bukan semua lah..certain2 je..
ok, reason yg aku kata cenggitu ialah..

1) duit hantaran kene tinggi (kata org ikut tahap pelajaran die,mcm sampai dip ke, ijazah ke, master ke) berbeza ikut kadar. .
2) umur ( perasan x, org skrg, wanita muda lebih suka cari suami yg lebih berusia dgn alasan, kewangan dah kukuh,senang utk diorang)& lelaki muda suka cari wanita lebih berusia dr diorang dgn alasan matang)
3) buat majlis besar-besaran(kekadang tu, majlis tunang pon dah mcm majlis kawen)
4)tarikh (kekadang tu, nk kawen pun nk kene cari tarikh yg lawa2. contohnya, mcm tarikh yg jarang jumpa mcm 11/11/11).dgn alasan senang nk ingat..mcm2 hal~~kekadang gak hantaran kene ikut tarikh hari jadi..haish.
5) baju ( haha..mana xnye, kekadang tu dekat 10 psg baju utk sesi bergambar)

sebenarnya, semua tu xpenting sgt..sekadar penyedap sahaja..keberkatan tu yang penting..islam amat menekankan umatnya besederhana dalam semua hal, termasuklah nikah kawin ni..xkisah nk wat semua tu, tp berpada2 lah..mmg lah kawin tu, kalau boleh kita nk sekali seumur hidup n nk buat grand2 agar ia jadi kenangan sepanjang hidup kite..
tp, persoalannya selama mana? sesetengah pasangan tu, bila dah 5-6 tahun kawin,anak dah 3 org,hutang dgn bank pun xhabis2 lagi...
so, ingat2 lah ya..terutamanya wahai gadis..jgn terlalu demand dan meletakkan harga utk perkahwinan..fikirkan utk jangka masa panjang, kita akan bersama dgn suami kita hingga ke akhirnya, tak kesian ke kalau hidup dy diselubung hutang semata2 utk kite?( kalau suami mmg sejak azali kaya, xkisahlah)

Sebaik-baik wanita adalah yang. elok rupanya dan yang paling rendah kadar maharnya.

semoga sama2 dapat membentuk keluarga yg sakinah..insyaALLAH..

itu saja dahulu buat kali ini, artikel ini xde kene mengene n xtujukan kat sesiapa pun..tp, kalau ada yg terasa, sy mintak maaf yer..ini adalah sekadar pandangan saya shj sbg seorang hamba di muka bumi ALLAH ini..sy turut berpesan kpd diri saya sendiri..thanks sudi membaca ^__^

k,
setakat ini dulu,
ikhlas
***fatihaTuLzahRa***


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...